6 tips voor een prettige vliegreis naar Corsica

De meest prettige manier van vliegen naar Corsica is voor iedereen anders. Maar het is wel belangrijk om vooraf stil te staan bij een aantal punten. Maar waar moet je vooraf precies aan denken? En hoe maak je een goede keuze? Hieronder geven wij je praktische tips die je helpen bij het kiezen van jouw ideale vliegreis naar Corsica.

6-tips-voor-een-prettige-vliegreis-naar-Corsica

BEKIJK HET AANBOD VLIEGTICKETS

Budget

Bij het boeken van een vliegreis kijk je eerst of het budget het toelaat. Een vlucht naar Corsica is weliswaar sneller en comfortabeler, maar het kost ook iets meer. Buiten je vlucht om komen er nog meer kosten bij kijken en je moet jezelf van te voren afvragen of je dit kan missen? Anders ga je niet met een rustig gevoel op vakantie.

Data

Natuurlijk moet je van te voren bepalen wanneer je wilt vertrekken en wanneer je terug wilt vliegen. Van april tot en met september vliegt Transavia rechtstreeks van Schiphol naar Ajaccio. Buiten deze data om ben je verplicht een overstap te maken of kan je vanuit Parijs of Lille rechtstreeks naar Corsica vliegen. Ook je terugvlucht moet je goed plannen. Achteraf wijzigen is lastig.

Luchthaven

Corsica kent 4 luchthavens die over het hele eiland zijn verdeeld. Dit zijn:

Hieronder zie je de 4 luchthavens op de kaart.

Vliegvelden op de kaart van Corsica

In combinatie met je accommodatie is het goed om te kijken waar het vliegveld ligt. Het is een voordeel als je hotel in de buurt ligt. Vooral wanneer je niet te veel wil rijden. Soms kan het namelijk 1.5 – 3 uur rijden zijn om van de ene naar de andere kant van Corsica te rijden.

Luchtvaartmaatschappij

De ene luchtvaartmaatschappij is de ander niet. Het is daarom aan te raden om de verschillende maatschappijen vooraf met elkaar te vergelijken. Vanuit Nederland vliegen onder andere Transavia en KLM naar Corsica. Bij de verschillende reisaanbieders kan je beoordelingen per maatschappij bekijken. Zo weet je precies hoe de vorige passagiers zijn behandeld, de vluchten op tijd vertrokken, comfort van de stoelen en nog veel meer.

Comfort

Je comfort heeft te maken met welke luchtvaartmaatschappij je kiest. Transavia is minder comfortabel dan KLM. Bepaal voor jezelf het gewenste comfort en kies daar de geschikte maatschappij voor. Vraag eventueel om extra diensten of ruimere plaatsen. Natuurlijk brengt dit wel kosten met zich mee.

BEKIJK HET AANBOD VLIEGTICKETS

Reserveren

Vooraf reserveren is voor een vlucht noodzakelijk. Het is te riskant om naar het vliegveld te gaan en daar je ticket te boeken. Doordat er minder vluchten rechtstreeks naar Corsica vliegen en er geen lijnvluchten beschikbaar zijn, is de kans op mislukking een stuk groter. Boek je ticket dus altijd vooraf!

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter dan reageren wij daar zo snel mogelijk op.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*