Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

5 boekingstips voor je overtocht naar Corsica

Als je naar Corsica gaat met eigen vervoer, dan zul je vroeg of laat de veerboot moeten nemen. Weet je al vanuit welke plaats? Weet je al hoe laat? We hebben gemerkt dat er een aantal praktische zaken zijn om rekening mee te houden. Bovendien valt er op de overtocht naar Corsica veel geld te besparen, als je de moeite neemt om je goed voor te bereiden. En precies om die redenen geven wij je hier 5 boekingstips voor je overtocht naar Corsica. Ze zijn praktisch én voordelig.

5-boekingstips-voor-je-overtocht-naar-Corsica

Tip 1: Bepaal de route van jouw keuze

Welke route kies je? Uiteindelijk zul je uit moeten komen in een havenstad waar je met je auto een veerdienst richting Corsica kunt nemen. Wist je al dat je net zo goed vanuit een Italiaanse haven kunt vertrekken als uit een Franse, wat misschien het meest voor de hand ligt? Vertrek je vanuit een Franse haven, dan zijn Marseille, Toulon en Nice de meest aangewezen vertrekpunten. Maar wil je vanuit Italië vertrekken, doe dat dan vanuit Genua, Savona, of Livorno, dat qua afstand het dichtst bij Corsica ligt.

Toch zijn er bij de keuze voor je route nog wat aandachtspunten. Ga je voor snelheid onderweg, dan is een route via Duitsland, Zwitserland en Italië een goede keuze. Hou er wel rekening mee dat je in Zwitserland een vignet nodig hebt en misschien tijd kwijt bent met het rijden door de Gotthard-tunnel of over een van de bergpassen. Via deze route ontloop je de Franse tolwegen, maar in Italië zal je ook tol moeten betalen.

De bekendste route is via de Franse tolwegen. Hou zeker rekening met de drukte op 14 juli en de beruchte ‘zwarte zaterdag’.
Wat afstand betreft maakt het weinig uit of je voor Frankrijk of Italië kiest. Wat wel belangrijk is, is bepalen in welke havenstad op Corsica je wilt arriveren. Je hebt de keuze uit Bastia, Ajaccio, Calvi, Ile Rousse, Propriano en Porto Vecchio. Hou er bij het boeken wel rekening mee dat niet alle veerdiensten op alle havensteden varen. Bereid je route goed voor!

5-boekingstips-voor-je-overtocht-naar-Corsica-veerboot-aan-boord-bastia

Tip 2: Hou rekening met de afstand op zee

Kies je voor de overtocht naar Corsica per veerboot de afstand die hemelsbreed het kortst is? Let op, want je kunt bedrogen uitkomen. De afstand Livorno – Bastia is het kleinst, maar dat wil niet zeggen dat je er ook sneller bent. Veel hangt ook af van de snelheid van je veerboot. Wist je dat de overtocht kan variëren van 3 tot 15 uur? Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Wil je een aanhangwagen meenemen? Niet op alle veerdiensten is dit toegestaan. Ook voor deze tweede van de 5 boekingstips geldt: bereid je goed voor!

Tip 3: Hou rekening met aankomst- en vertrektijden!

Hou er rekening mee dat het verstandig is om ruim van tevoren ter plekke te zijn voor je overtocht. Wees verstandig en reken op een uur. Red je dat, als je boot ‘s ochtends heel vroeg vertrekt? En als je in de avond aankomt, heb je dan al onderdak geregeld?

Tip 4: Bepaal of je overdag of ‘s nachts varen

Een groot voordeel van een nachtboot is het feit dat je goed uitgerust en opgefrist aankomt en dan nog de hele dag voor je hebt. Je boekt een hut met douche en wc en als je wakker wordt, is de overtocht naar Corsica bijna een feit.

5-boekingstips-voor-je-overtocht-naar-Corsica-veerboot-in-ajaccio

Tip 5: Let op de prijs van je ticket!

Vergis je niet! De prijzen voor een ticket voor je overtocht naar Corsica kunnen enorm verschillen, soms zelfs een factor vier! Hier is het echt van belang om van tevoren goed onderzoek te doen naar de meest voordelige prijs. Je kunt het aan je reisbureau overlaten, maar tegenwoordig is de juiste informatie ook via internet te vinden. Het kost wat tijd, maar je spaart een hoop geld uit.

Corsica, dat mooie Franse eiland, wacht op jou. Wij hopen dat je veel gehad hebt aan onze 5 boekingstips voor je overtocht naar Corsica.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Wies Jagers zei:

  Wij zijn vanaf Livorno gegaan en dan is het 4 uur varen naar Corsica. Aankomst in Bastia .Prima te doen. We zijn in het voorseizoen geweest en hebben ter plekke geboekt. Ging prima. In het hoogseizoen is dat niet aan te raden. Het hotel dat we hadden was er helemaal op gericht om de gasten goed te begeleiden , ontbijt kon vanaf 6 uur ‘ morgens en we kregen een routekaart naar de haven mee.
  Dus al met al , goede ervaring.

 2. Ine Stuifmeel zei:

  Wij zijn al meerdere keren met de auto en caravan naar Corsica geweest, meestal in het voorseizoen (juni). Een keer vanuit met Livorno met de dagboot, maar de ander keren met de nachtboot vanuit Savona of Toulon. Voor dit jaar weer geboekt vanuit Toulon, met buitenhut en dinervouchers. Niet het goedkoopst misschien, maar wel een leuke toevoeging aan je vakantie. Echt een cruisegevoel op die nachtboot!

 3. Hanneke Spit zei:

  Weet iemand of er bij het inchecken op de boot om paspoorten gevraagd wordt?

Laat uw reactie achter

*