4 handige tips bij het kiezen van vervoer naar Corsica

Om je reis te laten slagen moet je een geschikt vervoer naar Corsica gebruiken. Of dat nou met de veerboot, vliegtuig of auto is, het moet in alle gevallen aansluiten op jouw wensen. Maar waar moet je vooraf precies aan denken? En hoe maak je een goede keuze? Hieronder geven wij je praktische tips om een goede keuze te maken.

4-handige-tips-bij-het-kiezen-van-vervoer-naar-Corsica

BEKIJK HET AANBOD VERVOER

Kosten

Voordat je een keuze gaat maken in het type vervoermiddel, moet je kijken naar je budget. Want wat kan je nog uitgeven na het boeken van bijvoorbeeld je accommodatie. Doe de rekensom en bepaal wat je nog kan besteden.

Bij de kosten gaat het niet alleen om de hoogte van je budget. Als je slim bent doet je uitgebreid onderzoek en vergelijk je prijzen met elkaar (bekijk onze pagina’s om aanbieders te vergelijken). Op deze manier kan je kosten besparen en toch je gewenste vervoersmiddel boeken. Soms ben je hiermee 3 keer goedkoper uit!

Data en tijden

Bepaal van te voren wanneer je naar Corsica wilt vertrekken en hoe lang je wil blijven. Geef bij de reservering aan wanneer je het eialnd gaat bezoeken en wanneer je het weer wil verlaten. Vanzelfsprekend liggen de kosten in het hoogseizoen hoger dan buiten het hoogseizoen. Zeker in de zomermaanden is het goed om vooraf te reserveren. De veerboten zijn bijvoorbeeld al redelijk snel volgeboekt.

Maar niet alleen de datum is van belang, ook de tijdstippen. Vooral bij de veerboten moet je hier sherp naar kijken. Houd goed in de gaten rond welk tijdstip de veerboot vertrekt. Calculeer vertragingen, door bijvoorbeeld files, in. Wachten doen ze namelijk niet!

Bij autohuur is het bijvoorbeeld belangrijk om de haal- en brengtijden te controleren. Het kan best zo zijn dat je een aantal uur op je auto moet wachten bij aankomst. En dan vind je waarschijnlijk niet fijn.

Locatie

Stem de locatie af op de ligging van je accommodatie. Ligt je hotelappartement of vakantiehuis in de buurt van Ajaccio? Dan is het verstandig om de veerboot uit Zuid-Frankrijk of Genua te nemen, die meren namelijk aan in de haven van Ajaccio. Dit is ook belangrijk voor de route die je vanaf huis wil afleggen. Reis je liever via Frankrijk? Of heeft Italie jouw voorkeur? Het kan allebei.

Wil je een auto huren? Kies dan een geschikte afhaallocatie in de buurt van je accommodatie of nog beter, laat hem afleveren. Raadpleeg hiervoor het aanbod en mogelijkheden van de autoverhuur bedrijven op Corsica.

Reserveren

Natuurlijk kan je naar Corsica afreizen zonder vooraf te reserveren, maar dat raden wij je sterk af. Vooraf reserveren is niet alleen verstandig omdat je direct weer waar je aan toe bent, het voorkomt ook teleurstellingen. Vooral de veerboten zijn erg populair. Als je hier niet vooraf reserveert is een kans op een plaats erg klein. Leg je vervoer dus vanuit Nederland vast.

Hopelijk helpen we je hiermee op weg naar een goede keuze voor een geschikt vervoersmiddel. Je kan altijd onze detailpagina’s raadplegen. Heb je nog andere vragen? Laat dan hieronder een reactie achter of mail ons, we helpen je dan graag verder.


BEKIJK HET AANBOD VERVOER
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*