Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

3 populaire bestemmingen in Zuid-Corsica

Het zuiden van Corsica heeft de vakantieganger veel te bieden. Benieuwd wat nou de 3 populairste bestemmingen in Zuid-Corsica zijn? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij!

3-populaire-bestemmingen-in-Zuid-Corsica

Bonifacio bovenop de rotsen

Bonifacio wordt vaak genoemd op deze website en dat is niet zonder reden. Deze oude stad is namelijk op spectaculaire wijze bovenop 80 meter hoge klippen gebouwd. Je vindt er een fors bastion, nauwe steegjes, oude toegangspoorten en betoverende kerken.

De omgeving van Bonifacio is ook de moeite waard. Zo kun je per boot een grot volgen die onder de klippen doorgaat. De Îles Lavezzi, een rotsachtige eilandengroep net voor de kust, vormen een andere bezienswaardigheid.

De prehistorische opgravingen in Filitosa

Benieuwd naar de vroege geschiedenis van Corsica? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen in Filitosa, want hier vind je de grootste prehistorische opgraving van het eiland. Er staan bijvoorbeeld tientallen menhirs met daarop de vormen van gezichten, helmen en zwaarden uitgebeiteld. Verder zijn er stenen huizen, torens en andere overblijfselen van een prehistorisch dorp.

Opgravingen-bij-Filitosa

De opgravingen zijn tussen de 8000 en 3000 jaar oud. In het kleine archeologische museum meteen naast het terrein kun je meer informatie te weten komen.

De stranden rond Porto-Vecchio

Hoe mooi Bonifacio en de opgravingen bij Filitosa ook mogen zijn, de meeste toeristen komen nog altijd naar het eiland voor zon, zee en strand. De stranden rond Porto-Vecchio maken onze lijst van 3 populaire bestemmingen in Zuid-Corsica daarom compleet.

Het bekendst is het strand van Palombaggia, met roze rotsen en opmerkelijk gevormde pijnbomen, maar de overige stranden in de omgeving doen er nauwelijks voor onder. Enkele andere grote en prachtige stranden zijn die aan de Golf van Santa Giulia en aan de Golf van San Ciprianu. Stuk voor stuk zijn ze uitstekend geschikt voor een onvergetelijke strandvakantie!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*