Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

3 populaire bestemmingen in West-Corsica

Corsica is te groot om alles in één keer te zien. We raden je daarom aan je vakantie te beperken tot slechts een deel van het eiland. Kies je voor de westkust? Dan heb je vast wel iets aan ons volgende overzicht van 3 populaire bestemmingen in West-Corsica!

3-populaire-bestemmingen-in-West-Corsica-Ajaccio

Ajaccio, de elegante hoofdstad van Corsica

Bezoek je West-Corsica, dan kun je niet om Ajaccio heen. Behalve een schitterende historische binnenstad met in pastelkleuren geschilderde huizen, kun je er ook terecht voor tientallen bezienswaardigheden. Denk dan aan de citadel en de kathedraal, maar ook aan het geboortehuis van Napoleon en enkele van de beste musea van het eiland.Wil je winkelen of heerlijk genieten van een Corsicaanse maaltijd? Ook dan zal Ajaccio je als grootste stad van het eiland niet teleurstellen!

Calanques de Piana, indrukwekkende rotsformaties

Een andere populaire bestemming in West-Corsica vind je bij het plaatsje Piana, namelijk de op de Werelderfgoedlijst vermelde Calanques de Piana. Dit zijn zeer bijzondere rotsformaties die uitgeslepen zijn door de wind en de zee. Kies een van de vele wandelpaden voor een ontdekkingstocht in de natuur.Piana zelf is overigens ook de moeite waard. Het staat op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France, oftewel de mooiste dorpen van Frankrijk.

Calanques-de-piana-rotsafbeelding

Sagone, om rustig te genieten

Soms is het niet nodig een wereldberoemde bezienswaardigheid te bezoeken om van je vakantie te kunnen genieten. Dit is het geval in Sagone, onze derde populaire bestemming. Bij dit kleine plaatsje vind je enkele van de beste stranden van de westkust, een oude Genuese toren, de ruïnes van een middeleeuwse kathedraal en vooral veel rust. Precies waar Corsica bekend om staat dus!

Strand-bij-Sagone
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*