Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

3 populaire bestemmingen in Noord-Corsica

Corsica is ontzettend veelzijdig en dat gaat helemaal op voor het noorden van het eiland. In ons overzicht van 3 populaire bestemmingen in Noord-Corsica kiezen we daarom met opzet voor totaal verschillende plaatsen. Kies er een uit of bezoek ze allemaal!

3-populaire-bestemmingen-in-Noord-Corsica-Bastia

Bastia, Italiaans elegant

Voordat Corsica in 1768 in Franse handen kwam werd het 5 eeuwen lang geregeerd door het Italiaanse Genua. In geen stad is deze Italiaanse invloed nog zo goed te herkennen als in Bastia. Vooral langs de oude haven en in de aangrenzende citadel vind je het ene sierlijke gebouw na het andere. Ook de naam van de stad komt uit de Genuese tijd. Bastia is namelijk afgeleid van het Italiaanse bastiglia wat citadel betekent.

Algajola, parel van de Balagne

Algajola is onze tweede populaire bestemming in Noord-Corsica. Het ligt aan de Balagne, de vruchtbare kuststrook tussen Calvi en L’Île-Rousse. Je vindt hier een klein stadje en de resten van een kasteel bovenop de rotsen, met meteen ernaast een jachthaven en een zinderend zandstrand.

Vanuit Algajola kun je ook leuke wandelingen door een glooiend landschap met wijngaarden en olijvenbomen ondernemen. Loop bijvoorbeeld eens naar de middeleeuwse bergdorpen Aregno, Pigna en Sant’Antonino.

Algajola

Macinaggio, op het puntje van Cap Corse

Voor onze laatste bestemming gaan we naar Macinaggio op Cap Corse, het schiereiland dat het meest noordelijke deel van Corsica vormt. Dit gemoedelijke dorp beschikt over een jachthaven, een strand, een promenade met winkels, middeleeuwse bergdorpen, eeuwenoude kerken, 4 Genuese verdedigingstorens en dat allemaal binnen een straal van enkele kilometers.

Het is precies deze kleinschaligheid die Macinaggio een populaire bestemming maakt bij toeristen die op zoek zijn naar veel variatie, zonder daarvoor steeds in de auto te hoeven stappen.

Macinaggio-in-Noord-Corsica
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*