Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Zonza

Zonza-dorpZonza is een middeleeuws dorp in de Alta Rocca, een bergachtige regio in het zuiden van Corsica. Het leent zich prima voor een gevarieerde vakantie met zowel natuur als cultuur. Boek ook je vliegticket of de veerboot, naar Zonza via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN ZONZA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden Plattegrond

Geschiedenis

Zonza ligt in een streek met veel archeologische opgravingen uit de steentijd. Het dorp zelf stamt echter uit de late middeleeuwen.Behalve het bergdorp Zonza is er ook de gemeente met dezelfde naam. Het deel hiervan dat aan zee ligt is nieuwer en is sinds de komst van het toerisme in de jaren 1980 flink gegroeid. Dit deel wordt ook wel Sainte-Lucie de Porto-Vecchio genoemd.

Zonza bezienswaardigheden

In Zonza vind je veel bezienswaardigheden. Hierdoor is het ook prima geschikt voor een actieve vakantie in de natuur. We zetten de belangrijkste attracties hieronder voor je op een rijtje.

  • Het aangename dorp Zonza zelf met een gotische parochiekerk
  • Een klein museum over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog
  • De Naalden van Bavella, grillige pieken ten noordoosten van het dorp die lijken op een verkleinde versie van de Dolomieten in Italië
  • De rivier de Cavo die zich diep door de rotsen heen snijdt
  • Een aantal prachtige stranden en kleine lagunes aan zee
  • Een aantal aangename, tot het toerisme bekeerde vissersdorpen

Vanuit de tot toeristische badplaatsen uitgegroeide vissersdorpjes die samen Sainte-Lucie de Porto-Vecchio genoemd worden, is het tenslotte niet ver naar Porto-Vecchio zelf. Dit is de grootste plaats in het zuiden van Corsica met veel winkels, restaurants en ook de veerboot naar het vasteland.

Een straat in Zonza

Zonza-straat

Praktische informatie

Aantal inwoners: 2.412
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport Figari-Sud Corse (54 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Porto-Vecchio (39 km)

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.