Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het weer in Porto Vecchio Corsica

We gaan eens verder kijken naar het weer op Corsica in de gemeente Porto Vecchio. Porto Vecchio ligt in het zuidoosten van Corsica. Iedereen weet dat hoe je meer je naar het Zuiden van Europa afdaalt, hoe warmer het er wordt. Maar is het ook altijd warm in Porto Vecchio? En in welke maanden kun je er het beste heen reizen om te genieten van het warme weer? 

Porto-Vecchio-winkelstraat

We zullen het in dit artikel hebben over de weersomstandigheden in Porto Vecchio en de details over het weer.

Algemeen beeld

Zoals vele landen in Zuid Europa, kent ook de gemeente Porto Vecchio een zacht en warm Middellands zee klimaat. Dit houdt in dat er gedurende het hele jaar kan worden genoten van lekker warm weer en dat de winters er ook zacht zijn. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat het er een aantal per dagen flink kan regenen.

Over het algemeen liggen de temperaturen er tussen de 15 en de 31 graden. Door deze hoge temperaturen en zachte weersomstandigheden is Porto Vecchio een populaire vakantiebestemming.

Wanneer kan je het beste naar Porto Vecchio reizen?

Afhankelijk van je wensen, zijn er een aantal maanden die uitsteken als het gaat om het weerbeeld. Mensen die zoeken naar de warmte kunnen het beste in juli komen. De temperaturen liggen dan rond de 30 en 31 graden.

Als je op zoek bent naar gemiddelde temperaturen rond de 15 graden dan zijn de maanden februari tot mei en het najaar voor jou geschikt.

Hou je absoluut niet van regen? Dan is het af te raden om in november te komen. Dit is namelijk de natste maand van het jaar.

Porto-Vecchio-baai-water

Zon en regen

Zoals op heel Corsica kan je ook in Porto Vecchio genieten van vele zonuren. Je kan er genieten van gemiddeld 200 zonuren per maand. Helaas maakt de zon af en toe ook plaats voor wat regen. Er valt gemiddeld 50 mm. per maand.

Van het weer moet je het echt hebben in Porto Vecchio! Het is echt een aanrader om er lekker te gaan genieten van de zon en het kleine beetje regen mag de pret niet drukken.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*