Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Tox

Tox-met-bergenCorsica staat bekend als een prima bestemming voor strandvakanties. Wie echter ook het ruige en rotsachtige binnenland eens wil bezoeken kan terecht in Tox. Dit is een klein dorpje in het binnenland, waar de bewoners zich hoofdzakelijk bezighouden met het hoeden van schapen en de teelt van citroenen, druiven en kurk. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Tox via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN TOX
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Tox ligt in het oosten van Corsica, ongeveer 20 kilometer van de kust. Als je de N198 langs de oostkust van het eiland volgt, kun je halverwege tussen Bastia en Porto-Vecchio afslaan bij de D17. Vanaf hier kun je vervolgens de bordjes naar Tox volgen. Lees voor de reis naar Corsica toe meer op onze pagina’s over de veerboot en vliegen naar het eiland.

Geschiedenis

Tox werd voor het eerst vermeld aan het eind van de middeleeuwen, toen het vele malen groter was dan vandaag de dag. Op het hoogtepunt telde het dorp zelfs meer dan 600 inwoners. Dit was in de 19e eeuw, toen Tox ook over een redelijk grote mijn beschikte. Na de Tweede Wereldoorlog is het grootste deel van de bevolking weggetrokken naar de grotere plaatsen op Corsica.

Tox bezienswaardigheden

Het zijn juist de rust en de verlatenheid in Tox welke de meeste aantrekkingskracht op toeristen uitoefenen. Toch zijn er nog een aantal attracties die zeker niet gemist mogen worden:

  • De schilderachtige kerk van Saint-Jean-Baptiste uit de zeventiende eeuw
  • u Pinzalone en u Pentone Quadratu, twee grote rotspartijen meteen buiten het dorp
  • Enkele verlaten huizen, molens en fonteinen uit de tijd dat Tox meer voorspoed kende
  • De grasvelden ten noorden van het dorp, met kurkbomen, citroenplantages en schapenherders

Praktische informatie

Aantal inwoners: 93
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia Poretta (55 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (71 km)

Tox vanaf de andere kant

Het-dorpje-Tox-in-Corsica

Klimaat

Tox kent een klimaat vergelijkbaar met de rest van Corsica, dus met warme, droge zomers en koele, natte winters. Door de ligging in het bergachtige binnenland ondervindt het dorp echter iets minder invloed van verkoelende winden vanaf zee.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Ben je overtuigd dat Tox garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Kijk dan nog eens naar de accommodaties bovenaan deze pagina. Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.