Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Scata

ScataScata is een van de mooiste dorpen in de regio Castagniccia in het oosten van Corsica. Het bestaat uit omvangrijke kastanjebossen, een kleine dorpskern en enkele verspreid staande boerderijen. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Scata via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN SCATA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden Plattegrond

Geschiedenis

Scata werd gesticht in 1682 toen de Toscaanse familie Agostini zich hier kwam vestigen. In de eeuwen daarop kende het voortdurend meer dan 200 inwoners die actief waren in de bos- en landbouw. Halverwege de 20e eeuw vond echter een ware leegloop plaats. Vandaag de dag zijn de eeuwenoude stenen huizen met de bijna zo oude afstammelingen van de familie Agostini een leuke bezienswaardigheid.

Scata bezienswaardigheden

Bezoek je Scata, dan zul je in de eerste plaats komen voor de uitgestrekte kastanjebossen van Castagniccia. Toch zijn er ook nog een aantal andere leuke dingen om te bekijken.

  • De door de familie Agostini gebouwde kerk van Sint Cecilia
  • De kleinere kapellen van het Heilige Kruis en van Sint Martinus
  • Een kleine fontein die stamt uit de 19e eeuw
  • Een wasserij uit het begin van de 20e eeuw
  • Zacht glooiende heuvels met weilanden en akkers

In de directe omgeving van Scata kun je nog een groot aantal soortgelijke dorpen vinden met allemaal hun eigen karakter. Zo is er Bonifacio op loopafstand (niet te verwarren met Bonifacio in het zuiden van Corsica), terwijl het ravijn van de beek de Vecchio bij Poggio erg leuk is. Iets naar het oosten ligt La Porta met een sierlijke, 45 meter hoge kerktoren.

Scata vanuit de bergen

Scata-overzicht

Praktische informatie

Aantal inwoners: 46
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia Poretta (32 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (49 km)

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.