Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Praktische tips bij je keuze voor een camping op Corsica

Als je hebt besloten om een camping te boeken op Corsica zijn er een paar punten waar je op moet letten. Het niveau van de faciliteiten en service is namelijk heel verschillend per camping. Wij hebben de belangrijkste punten voor je opgesomd. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Praktische-tips-bij-je-keuze-voor-een-camping-op-Corsica

Ligging van de camping

Wanneer je begint met het uitzoeken van een camping moet je eerst een locatie uitkiezen. Corsica is onderverdeeld is 4 streken (regio’s), namelijk: Noord-CorsicaWest-CorsicaOost-Corsica en Zuid-Corsica. Je kan ook kiezen uit de grotere steden zoals Ajaccio, Bastia, Bonifacio, Porto-Vecchio of bijvoorbeeld Calvi.

Wil je een camping bij de zee? Of liever in het binnenland? Moet het dichtbij een stad liggen of kies je juist voor rust? Kies in ieder geval een locatie die je aanspreekt qua smaak en natuurlijk budget.

BEKIJK HET AANBOD CAMPINGS

Aantal dagen

Je moet jezelf van te voren afvragen hoe lang je op Corsica wilt blijven. Blijf je een paar dagen? Een paar weken? Een maand? Voor een kort verblijf is het misschien beter om voor een hotel of bed and breakfast te kiezen. Voor een langer verblijf is een camping zeker interessant.

Bedenk wel dat je het aantal dagen later lastig kan wijzigen. Campings zitten vaak snel vol, waardoor bijboeken achteraf een stuk lastiger is. Bepaal dus goed vooraf de minimale tijd dat je wilt blijven!

Faciliteiten

Het aantal faciliteiten varieert sterk per camping. Sommige campings zijn niks meer dan een grasveld met sanitaire voorzieningen. Anderen hebben alles wat je maar kan wensen. Bij het boeken moet je hier al goed naar kijken.

Stel jezelf in ieder geval de volgende vragen bij het kiezen van de faciliteiten:

 • Is er een zwembad?
 • Is er een restaurant, snackbar, pizzeria, etc.?
 • Welke sportfaciliteiten zijn er, denk aan tennisbaan, voetbalveld en minigolf?
 • Worden er sportactiviteiten georganiseerd?
 • Is er een campingwinkel?
 • Heeft de camping een eigen wasserette?
 • Heeft de camping Wifi?
 • Zijn huisdieren toegestaan?

Natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan het aantal faciliteiten.

Kosten

De kosten van een camping zijn ook niet onbelangrijk. Wanneer je weet waar je wilt blijven, hoe lang je blijft en welke faciliteiten de camping moet hebben kijk je naar de prijs. De hoogte hiervan hangt wel van je wensen af. Over het algemeen is kamperen goedkoper dan een hotel of vakantiepark.

Net als bij hotels adviseren wij je om vooraf te reserveren. Zeker bij een langer verblijf. De campings zijn vaak vroeg in het seizoen al volgeboekt en beperkt open (vanaf april – oktober)!

BEKIJK HET AANBOD CAMPINGS About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Romme Wolters zei:

  Hallo,
  Ik wil volgend jaar met het gezin naar Corsica. Wij hebben twee kinderen: een zoon van 16, die gelukkig nog mee wilt en een dochter van 13 jaar. Heeft u een suggestie voor een leuke camping met een (luxe) bungalow?

 2. Hallo Marvin,

  Ik ben op zoek naar een camping op Corsica, het liefst lekker rustig en in de buurt van(of aan) een strand waar golfsurfen mogelijk is. Ik ga samen met mijn vriendin met een klein tentje, dus liever meer romantiek dan zwembaden en vermaak.

  Heb je een idee? Of een idee aan welke kant/hoek van het eiland we moeten zoeken?

  En is openbaar vervoer gemakkelijk of een auto huren een must?

  Bedankt,

  Frank

  • Hi Frank,

   Als ik het zo hoor zou mijn advies zijn om de oostkust op te zoeken. Lekkere zandstranden. De westkust is rotsig. Vwb het openbaar vervoer of een auto: als je meer vrijheid flexibiliteit wil zou ik echt adviseren een auto te huren. Het ov is niet zo als in Nederland. Fijne vakantie.

Laat uw reactie achter

*