Piana

Piana-Corsica-in-de-bergenHoewel de witte en pastelkleurige huisjes van Piana er schitterend uitzien op de foto’s, is dit dorp aan de westkust van Corsica vooral bekend om de Calanques de Piana. Dit zijn op de UNESCO Werelderfgoedlijst staande rotsformaties met diepe dalen die uitmonden in zee. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Piana via onze website!

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Het dorp wordt doorkruist door de D81 die de hoofdstad Ajaccio en Calvi in het noorden van Corsica met elkaar verbinden. Beide steden beschikken over een verbinding via veerboot met het vasteland en een luchthaven. De reistijd met de auto vanaf Ajaccio bedraagt bijna 2 uur en vanaf Calvi meer dan 2 uur.

Geschiedenis

De geschiedenis van Piana gaat terug naar de middeleeuwen, toen het een van de vele dorpen langs dit deel van de Corsicaanse kust was. Door invallen van piraten vanaf de 16e eeuw, vluchtte de bevolking echter het binnenland in en werden de huizen verwoest. Piana is het enige dorp dat rond 1.700 vervolgens herbouwd werd. In de 20e eeuw groeide het uit tot de toeristische uitvalsbasis voor de Calanques de Piana.

Piana bezienswaardigheden

De plaats heeft de toerist van vandaag de dag veel te bieden. Hieronder een overzicht van onze aanraders:

  • De Santa Maria Assunta, een barokke kerk uit de 18e eeuw
  • De adembenemende rotsformaties van de Calanques de Piana
  • Het al even indrukwekkende schiereiland Capu Rossu
  • De Genuese verdedigingstoren van Turghju bovenop Capu Rossu
  • Eikenbossen die zich uitstrekken tussen Piana en Porto

Praktische informatie

Aantal inwoners: 455
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (69 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (66 km)

Het prachtige Calanques de Piana vlakbij Piana

Calanques-de-Piana-vlakbij-Piana

Klimaat

Het klimaat van het dorp is bijzonder prettig, met in de zomer temperaturen van rond de 30 graden. Door de lage luchtvochtigheid voelt het zelden benauwd aan. Het voor- en najaar zijn eveneens erg aangenaam. De winter is juist een stuk kouder en natter.

Plattegrond

Klik op de pictogrammen op de kaart hieronder voor meer informatie over de bezienswaardigheden. Wil je weten waar Piana precies ligt? Zoom dan uit door het minteken te gebruiken.