Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Nonza

Nonza-vanuit-de-bergenNonza is een eeuwenoud dorp gebouwd op 100 meter hoge leistenen rotsen boven een opmerkelijk zwartgrijs strand. Het ligt op Cap Corse, het langgerekte schiereiland in het noordoosten van Corsica. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Nonza via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN NONZA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden Plattegrond

Geschiedenis

Nonza was in de Romeinse tijd al de locatie van het legerkamp Castrum Nuntiae waar het ook zijn naam aan ontleent. Vervolgens dook het in de 11e eeuw weer op in de geschiedenisboeken, toen het omstreden werd door verschillende Corsicaanse families. Na de middeleeuwen stond het dorp bekend om de citroenplantages.In de 20e eeuw vertrokken de meeste families van Nonza naar het Franse vasteland.

Nonza bezienswaardigheden

Juist door de lange geschiedenis is er in Nonza meer te zien dan je in een dorp van nu nog 72 inwoners zou verwachten. Hieronder een overzicht van onze aanraders.

  • De ruïnes van het kasteel van Sassa uit de 11e eeuw
  • Het klooster van San Francescu dat momenteel gerestaureerd wordt
  • De mooi versierde parochiekerk van Sainte-Julie uit de 16e eeuw
  • De Torra di Nonza,een Genuese verdedigingstoren ook uit de 16e eeuw
  • De ruïnes van de haven van Nonza vlakbij het strand

Verder is het vrij grote strand van Nonza opmerkelijk door de zwartgrijze kleur van het zand. Dit komt doordat een voormalige steengroeve het strand tot 1965 gebruikte om overtollig steengruis de lozen. Dit steengruis is overigens niet schadelijk voor de gezondheid.Wil je behalve Nonza ook de rest van het schiereiland Cap Corse verkennen? Dan kun je simpelweg de D80 volgen. Met een lange omweg door een schitterend landschap en valleien met oude kastelen en kloosters kom je dan weer bij Bastia uit.

Het dorp Nonza met in de verte de besneeuwde bergen

Nonza-bergen-sneeuw

Praktische informatie

Aantal inwoners: 72
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (46 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (33 km)

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.