Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Megalieten en menhirs van Cauria

Megalieten-en-menhirs-van-Cauria

Alleen al in de regio Sartène zijn in bijna 2 eeuwen archeologisch onderzoek niet minder dan 500 prehistorische vindplaatsen verkend. Volgens deskundigen was Zuid-Corsica in de geschiedenis veel dichter bevolkt dan Noord-Corsica. Tijdens een tocht over het dorre landschap van Cauria, iets ten zuiden van Sartène, kan je enkele van de belangrijkste vindplaatsen van megalithische monumenten van het eiland bezoeken, hele groepen menhirs.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Palaggiu

Met zijn 258 menhirs is Palaggiu een unieke plek. Deze menhirs zijn eind 19e eeuw ontdekt. Zo’n 5 kilometer voorbij de afslag Cauria op de D48 is er aan de rechterkant een muildierpad met een metalen poort. Vandaar loop je in 20 minuten het ‘stenen bos’ in.

Palaggiu is niet makkelijk te bereiken, maar het is zeker de moeite waard. Het is één van de belangrijkste menhirgroepen ter wereld.

Stantari

De menhirs van Stantari dragen sporen van gezichten en wapens. De menhirs zijn roze bij zonsondergang en zijn gladgeschuurd door dieren.

Stantari

Renaghju

Hier is de oudste neolithische nederzetting van Corsica. Het gebied heeft 2 groepen menhirs. De oudste stammen uit 4.000 voor Christus en rond hun voet zijn resten van oude vuurplaatsen gevonden.

Fontanaccia

Deze best bewaarde hunnebed van het eiland is in 1840 ontdekt door Prosper Merimée, Inspecteur van Oudheden. Hij staat ongeveer 100 meter van een parkeerplaats en is daarom goed te bezichtigen.

Tips voor onderweg

Informatie bij: Cours Soeur Amélie, Sartène
Telefoonnr: 0495-771540
Lengte van de tocht: van Sartène naar Palaggiu is circa 15 kilometer, vanaf de afslag D48-A naar Stantari ongeveer 5 kilometer
Duur van de tocht: 1 dag
Stops onderweg: Sartène en Tizzano

Fontanaccia

Fontanaccia-2