Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Levie

LevieWil je weg van de kust en eens kennismaken met de binnenlanden van Corsica? Overweeg dan een bezoek aan Levie, de hoofdstad van de bergachtige en bosrijke regio Alta Rocca. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via  Figari en Porto-Vecchio, naar Levie via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN LEVIE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden Plattegrond

Geschiedenis

De Alta Rocca was tijdens de middeleeuwen een Corsicaans graafschap, totdat het gebied in de 16e onder toezicht van de Italiaanse stad Genua kwam te staan.Hoewel Levie dus uit de middeleeuwen stamt, wordt de streek zelf al veel langer door mensen bewoond. In de bossen enkele honderden meters ten noorden van het dorp staan bijvoorbeeld nog overblijfselen van een dorp uit de bronstijd.

Levie bezienswaardigheden

Levie ligt in een prachtige natuurlijke omgeving met bossen en bergen, maar ook op cultureel gebied stelt het niet teleur. Hieronder een kort overzicht van wat je zoal kunt verwachten.

  • De ruïnes van Cucuruzzu, het dorp uit de bronstijd
  • De ruïnes van het middeleeuwse kasteel van Capula
  • Het dorpsplein van Levie met een kleine, eenvoudige kerk
  • Een klein archeologisch museum over de Alta Rocca
  • Het klooster van St. Franciscus in het aangrenzende St Lucie de Tallano
  • Een bergachtige omgeving met bossen, beekjes en wandelpaden

Verder is het vanuit Levie ook niet ver naar Zonza, een bergdorp iets naar het noordoosten. De bekendste bezienswaardigheid van dit dorp zijn de Naalden van Bavella, enkele grillige bergpieken die nog het meeste lijken op de Dolomieten in de Italiaanse Alpen.Rijd je juist richting het westen, dan kom je uit bij de haven van Propriano waar ook enkele schone stranden te vinden zijn. Sartène met een bijzonder goed bewaard gebleven historisch centrum is ongeveer even ver.

Kerk in Levie

Levie-kerk-bezienswaardigheid

Praktische informatie

Aantal inwoners: 753
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport Figari-Sud Corse (44 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Propriano (30 km)

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.