Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

La Porta

Uitzicht-op-de-kerktoren-in-La-PortaWil je de rustige en verlaten, maar oogstrelende binnenlanden van Corsica van dichtbij beleven? Dan is La Porta een uitgekiende bestemming. Dit is een klein dorpje met een rijk verleden dat te vinden is midden in de uitgestrekte kastanjebossen in het noordoosten van het eiland. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar La Porta via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN LA PORTA
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

La Porta ligt op 500 meter hoogte aan het einde van een lange vallei. Het is te bereiken vanaf de oostkust. Neem hiervoor bij het vliegveld van Bastia de N198 naar het zuiden, om vervolgens in Folelli de D506 en daarna de D205 naar La Porta te kiezen. Houd door het bergachtige terrein voor de weg vanaf de kust rekening met een reistijd van meer dan 30 minuten.

Geschiedenis

La Porta stond in de 17e en 18e eeuw vooral bekend om de export van hout, kastanjes en de bast van kastanjebomen welke gebruikt werd in de leerlooierij. Betere economische vooruitzichten in de kuststeden was voor veel families in de 19e eeuw echter een reden om te vertrekken. Deze leegloop is La Porta nooit te boven gekomen, maar ook is het juist hierdoor dat de sfeer van het historische Corsica in dit dorp zo goed bewaard gebleven is.

La Porta bezienswaardigheden

Hoewel het vooral het schitterende landschap met kastanjebossen is dat bezoekers naar La Porta trekt, zijn er in het plaatsje toch een aantal leuke bezienswaardigheden. Zo behoort de barokke kerk van Saint Jean-Baptiste uit de 18e eeuw tot een van de mooiste van het eiland. De 45 meter hoge toren is tot ver in de omtrek te zien, terwijl je in de kerk zelf prachtige muurschilderingen aantreft. Ook interessant is de kapel van Henri Conneau, de lijfarts van Napoleon III.

Praktische informatie

Aantal inwoners: 206
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia – Poretta (36 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (51 km)

Saint Jean-Baptiste kerk met op de achtergrond bergen en wolken

Kerktoren-in-La-Porta-met-wolken-en-bergen

Klimaat

Het klimaat van La Porta verschilt van dat aan de Corsicaanse kust in dat er nauwelijks sprake is van de verkoelende invloed van de zee. De temperaturen liggen in de zomer hierdoor enkele graden hoger. In de winter valt er vooral hoger de berghelling op juist af en toe sneeuw.

Plattegrond

Op de onderstaande kaart kun je goed zien dat La Porta omgeven is door kastanjebossen. Zoom uit om te zien waar op Corsica je het dorpje precies kunt vinden.