Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Kamperen met je hond op Corsica: kan dat?

We krijgen zeer regelmatig de vraag of je een hond mee kan nemen naar Corsica? Natuurlijk kan dat, van klein tot groot. Bij het uitzoeken van je vakantie moet je er alleen wel rekening mee houden dat niet elke camping huisdieren accepteert, maar er blijft een grote selectie aan leuke campings over waar ze gewoon mee mogen. 

Kamperen-met-je-hond-op-Corsica-kan-dat

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om hun hond mee te nemen naar een camping, vakantiehuis of appartement. Voor een hotel wordt niet snel gekozen. En hoe gezellig is het om je huisdier gezellig op vakantie mee te nemen, samen met het gezin.

Zo ontvingen we onlangs een mail van een Nederlands gezin die gezellig hun hond Rover hadden meegenomen naar een vakantiehuis. Ze hebben de tijd van hun leven gehad en heerlijke strandwandelingen met het dier gemaakt.

Er zijn wel zaken waar je op moet letten.

Papier en inentingen

Je moet er voor zorgen dat de hond is ingeënt en de juiste papieren bij je hebt. Neem eventueel wat bewijzen van de dierenarts mee en als de hond pillen gebruikt zou ook hiervoor een brief aanwezig moeten zijn. Krijg je vragen dan kan je de papieren altijd laten zien.

Vergeet ook niet het paspoort van het dier.

Let ook op dat de hond gechipt is. In Frankrijk is dit verplicht en laat ook bij vertrek controleren of de chip nog de juiste informatie bevat. Dit kan je bij de dierenarts laten doen.

Welke spullen moet je meenemen?

Als je voor het eerst je huisdier meeneemt adviseren wij om de volgende spullen mee te nemen:

  • hondenlijn
  • voerbak
  • hondenvoer
  • speeltjes
  • deken of mand
  • schepje en/of zakjes.

Overige tips

Verder is het advies om bij je boeking aan te geven dat je een hond meeneemt. Geef ook het ras, grootte en gewicht aan. Sommige campings weigeren grote honden. Geef ook aan hoeveel honden je meeneemt.

De gemiddelde kosten liggen ongeveer tussen de € 5 en € 10 per nacht per hond, maar dit kan enorm per camping verschillen.

Houd je hond ook altijd in de gaten en aan de lijn. Pas als je in je eigen tent bent kan het. Niet iedereen vindt honden leuk.

Als je bovenstaande tips meeneemt dan is een geslaagde vakantie met de hond gegarandeerd. Veel plezier.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Waar kunnen de honden zwemmen? En mogen ze op het strand?

Laat uw reactie achter

*