Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Kamperen op Corsica, een goed idee?

Corsica is een perfecte bestemming voor wie in korte tijd graag veel bijzonders ziet. Het eiland heeft een prachtige natuur en door tijdens je vakantie rond te trekken kun je dit in al zijn pracht bewonderen. Wil je al dit moois optimaal beleven, dan is het aan te raden om te gaan kamperen op Corsica. Lees snel verder waarom.

Kamperen-op-Corsica

Veel campings zijn echt prachtig gelegen, waardoor je het eiland pas echt ontdekt. Wil je het meeste uit je kampeervakantie op Corsica halen, dan is enige voorbereiding wel aan te raden.

BEKIJK ALLE CAMPINGS

Een eiland voor kampeerders

Met meer dan 200 campings is Corsica absoluut een eiland waar kampeerders welkom zijn. Ga je op de bonnefooi op zoek naar een camping, dan zul je in veel gevallen best terecht kunnen. Maar wanneer je in het hoogseizoen naar één van de veel bezochte trekpleisters van het eiland wilt, is het wel aan te raden om van te voren je plek te reserveren.

Populaire plekken op Corsica

Ben je bijvoorbeeld van plan om naar het natuurreservaat van Scandola te gaan en wil je in de buurt van deze bijzondere plek op Corsica kamperen, dan is het slim om voor vertrek al je camping te regelen. Zo weet je zeker dat je een plek hebt van waaruit je de prachtige kliffen en eilandjes kunt bekijken. Hetzelfde geldt voor plekken als de Calanches de Piana en Filitosa.

Campings voor elk budget

Of je nu van een luxe camping met alle denkbare faciliteiten houdt of al genoeg neemt met een klein veldje, kamperen op Corsica is mogelijk in allerlei vormen. Handig, want zo wordt het rondreizen over dit eiland een aantrekkelijke optie voor zowel de toerist die op het budget let als voor wie wat meer luxe gewend is.

Je ziet het, Corsica is niet alleen een eiland waar veel moois te zien is, je kunt er ook nog eens gemakkelijk rondreizen en overnachten. Met een beetje voorbereiding regel je zo eenvoudig een topvakantie!


BEKIJK ALLE CAMPINGS
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Hallo!

  Wij zijn vorig jaar voor het eerst op vakantie geweest naar Corsica en wij hebben toen de oostkust gedaan en het zuiden en noorden van Corsica bekeken. Een volgende keer willen wij graag kamperen aan de westkust. Hebben jullie nog leuke campings om naar toe te gaan en leuke tips wat je in dit gebied zo tussen Calvi en Ajaccio kunt gaan doen? Wij houden van cultuur en natuur en wandelen en snorkelen graag.

  • Hoi Wanda,

   Bedankt voor je bericht. De meningen over de campings lopen flink uiteen. Zou je ons willen mailen zodat we je precieze wensen kunnen achterhalen.

   Het Westen is zeker een mooi gebied. Om meer hierover te weten te komen en ontdekken wat je daar kan doen
   zou ik eens op deze pagina kijken – http://www.corsicavakantieinfo.nl/bestemmingen/ . Daar staan de steden en elke
   stad heeft een eigen pagina met uitleg.

   Succes!

Laat uw reactie achter

*