Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het weer op Corsica in oktober

Het hoogseizoen voor vakanties naar Corsica eindigt in september. Wil je juist in oktober naar het eiland reizen en vraag je je af wat voor weer je dan kunt verwachten? We zetten hieronder de belangrijkste dingen die je moet weten op een rij!

Het-weer-op-Corsica-in-oktober

Temperaturen op Corsica in oktober

Wat temperaturen langs de Corsicaanse kust in oktober betreft, moet je rekening houden met 22 graden overdag en 13 graden ‘s nachts. Denk er om dat dit gemiddelden zijn en dat er ook genoeg dagen bij zitten dat het veel warmer wordt. Het zijn ongeveer dezelfde temperaturen als we in Nederland in de maand augustus hebben.

Ga je het binnenland in, dan wordt het door het hoogteverschil in de bergen wel snel koeler. Zo schommelt het kwik in Corte in oktober overdag nog wel rond de 19 graden, maar zijn er ook dagen bij dat het bij zonsopkomst slechts enkele graden boven nul is!

Neerslag op Corsica in oktober

Ga je in oktober naar Corsica, dan zijn een paraplu en een regenjas geen overbodige luxe. Samen met november is het namelijk de natste maand van het jaar met vooral aan de oostkust van het eiland veel neerslag. Een voordeel is weer dat het vaak gaat om hevige onweersbuien waarbij er veel regen in een keer valt. De meeste dagen zal het alsnog droog zijn.

Is zwemmen in zee mogelijk?

Veel mensen denken dat oktober niet geschikt is om in zee te zwemmen, maar dat is onjuist. Doordat zeewater veel langzamer afkoelt dan land, ligt de temperatuur van het zeewater rond Corsica in oktober nog altijd tussen de 21 en 23 graden. Op een warme, zonnige dag kun je dus probleemloos in zee zwemmen.

Is oktober geschikt voor een vakantie?

Tenzij je een enorme hekel hebt aan af en toe een regenbui is oktober best een goede maand voor een vakantie naar Corsica. Doordat het hoogseizoen voorbij is liggen de prijzen ook wat lager.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. We willen in oktober nog graag een tochtje lopen in de bergen, zijn de berghutten dan nog open ?

    • Hi Marijke,

      In welk deel van oktober willen jullie? Niet alle berghutten zijn dan meer open en zal per situatie verschillen. Ook het weer kan soms wat onvoorspelbaar zijn. Het lijkt me goed dat je bekijkt welke plaatsen je op de route wil aandoen en dan kijkt bij de berghutten. Reserveren kan ook bijna niet.

  2. Annemarie noordam zei:

    Wij gaan aanstaande zondag voor veertien dagen naar Corsica hoe is het weer dan?

Laat uw reactie achter

*