Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het weer op Corsica in juni

Het weer op Corsica in juni is uitstekend geschikt voor een vakantie. Het is dan aangenaam warm, zonnig en bovendien komt de temperatuur van het zeewater in deze maand boven de 20 graden uit. Warm genoeg om in zee te zwemmen dus!

3-4-Het-weer-op-Corsica-in-juni

Temperaturen op Corsica in juni

In juni begint de zomer en dat is te merken op Corsica! Afgezien van hoog in de bergen, ligt de gemiddelde temperatuur in deze maand namelijk net boven de 25 graden. Dat maakt het warm genoeg om heerlijk aan het strand te genieten en tegelijkertijd niet te warm voor een ontspannen wandeling door de natuur.

‘s Nachts koelt het in deze maand af naar ongeveer 15 graden, nog altijd een stuk warmer dan de meeste zomerse nachten in Nederland. Alleen als je diep het binnenland in gaat, bijvoorbeeld naar Corte, moet je in juni rekening houden met in de avond snel afkoelende temperaturen.

Neerslag en zonneschijn in juni

Naast prettige temperaturen brengt juni ook weinig neerslag. Het is niet zo droog als in juli en augustus, maar met gemiddeld 3 (westkust) tot 5 (oostkust) dagen met regen is het niets om je zorgen over te maken. Juni is bovenal een droge en zonnige maand, wat zich vertaalt naar meer dan 300 uren zonneschijn op vrijwel het hele eiland!

Het-weer-op-Corsica-in-juni---zomerse-temperaturen-en-stranddagen

Juni geschikt als vakantiemaand?

Juni is wat ons betreft dus absoluut aan te raden voor een vakantie naar Corsica. Een bijkomend voordeel is dat het in deze maand niet zo druk is als in juli en augustus, hoewel je natuurlijk niet de enige toerist aan het strand zult zijn.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Hallo,wij overwegen eind juni te gaan.maar kunnen weinig kant en klare vliegreizen vinden?!
  Tui is de enige met redelijke prijzen.we willen een auto huren. Dus is een vliegreis inclusief hotel met ontbijt ons ideaal.zijn de lunch en diner prijzen aan de hoge of lage kant in Corsica?
  Wij zijn Griekenland gangers.masr willen al heel lang naar Corsica.
  Misschien heeft u wat info voor ons.

  Met vriendelijke groet,
  Ingrid Verweij

Laat uw reactie achter

*