Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Guarguale

GuargualeBen je op zoek naar een vakantie ver van de bewoonde wereld? Dan is Guarguale een aanrader. Dit eeuwenoude dorp ligt in een bosrijke vallei in het westen van Corsica. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via  Ajaccio, naar Guarguale via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN GUARGUALE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden Plattegrond

Geschiedenis

Net zoals de andere dorpen in de omgeving, kende Guarguale in het verleden veel meer inwoners dan tegenwoordig. Ze waren toen werkzaam in de bosbouw en op de vlaktes werden schapen en geiten gehoed.Na de Tweede Wereldoorlog vertrok het grootste deel van de bevolking naar de steden voor betere economische vooruitzichten. In Guarguale is sindsdien weinig veranderd, waardoor er een nostalgische, gemoedelijke sfeer hangt.

Guarguale bezienswaardigheden

Kom je naar Guarguale, dan zul je waarschijnlijk komen om de bijzonder rustige omgeving. Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van wat er in de omgeving te zien is.

  • Enkele tientallen fotogenieke stenen huizen
  • Een kleine fontein in het centrum van Guarguale
  • Een simpele kerk in de weilanden iets buiten het dorp
  • Tot 700 meter hoge bergtoppen voor ontspannen wandelingen
  • Het dal van de rivier te Taravo iets naar het zuiden

Ondanks dat Guarguale je het gevoel geeft ver bij de bewoonde wereld vandaan te zijn, is het toch slechts net iets minder dan 40 kilometer naar Ajaccio. Dat is de hoofdstad van Corsica met veel musea en andere bezienswaardigheden.Wil je vanaf Guarguale naar het strand? Rijd dan richting het westen naar het kustgedeelte van Albitreccia. Je vind hier een 2 kilometer lang zandstrand aan een rustige baai.

Guarguale vanaf een afstand

Guarguale-overzicht

Praktische informatie

Aantal inwoners: 130
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (33 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (37 km)

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.