Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Gorges du Prunelli

Gorges-du-Prunelli-overzicht

Gorges du Prunelli zijn diepe, steilwandige kloven uitgeslepen door een rivier. De rivier Prunelli stroomt van Monte Renoso, met een hoogte van 2.352 meter, naar de Golf van Ajaccio. Het water heeft een diepe kloof uitgesneden dat is ontstaan door de aanleg van een dam.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

De D3 volgt vanuit Ajaccio de noordoever van de rivier. Bij het dorp Eccica-Suarella markeert een steen de plaats waar Sampiero Corso werd gedood. Dit was de vijand van Genua in de 16e eeuw.

Een stukje verder langs de D3, 716 meter boven zeeniveau, begint een pad. Het leidt je naar een plek met een prachtig uitzicht. Tolla is een dorp met mooie boomgaarden en kijkt uit over het meer. Daar komt de weg samen met de D27 naar Bastelica. Dit gehucht op de hellingen van Monte Renoso staat bekend om haar lekkere varkensvlees en als geboortedorp van Sampiero Corso.

Gorges-du-Prunelli-foto-3

Deze held heeft in de centrale kerk een speciale plek in de vorm van een bronzen beeld. Zijn geboortehuis staat in Dominacci, een plaats vlakbij. Als je in omgekeerde richting naar Ajaccio rijdt, kan je de D27 volgen langs de zuidkant van de kloof. Tussen de Col de Cricheto en Col de Marcuggio is het Forêt de Pineta met dennen, beuken en kastanjebomen.

Er loopt een voetpad omlaag naar de weg richting het riviertje Ése en de Genuese brug van Zipitoli.

Gorges-du-Prunelli-foto-2

Noordelijker vanaf de Bastelica stijgt de D27 eerst naar Col de Scalella en daalt hij vervolgens naar Tavera. Een andere uitzichtroute vanaf Bastelica is de D27-A, die naar het zuidoosten loopt. Hier bevindt zich ook het skioord Val d’Ése, 1.700 meter boven zeeniveau.

Gorges-du-Prunelli-foto-1