Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Gorges de la Restonica

Gorges-de-la-Restonica

De smalle vallei die van de 7 meren van Monte Rotondo naar Corte loopt, ligt tussen steile hellingen. Waardoor een aantal prachtige kloven zijn ontstaan. Het gebied is nog steeds erg geliefd bij wandelaars ondanks de bosbranden die in 2000 de hellingen flink hebben beschadigd.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Vanaf de lente zoeken de meeste wandelaars verkoeling bij de rivier. Vanaf Corte loopt de weg Restonica (D623) langs verschillende plaatsen de heuvels in. In het volgende stuk wordt de kloof een stuk dieper en lijkt hij uit de rotsen te zijn gehouwen. Na zo’n 14 kilometer kom je bij de Bergeries de Grottelle. Die liggen op 1375 meter boven zeeniveau.

In de Bergeries de Grottelle staan complexen van stenen hutten waar herders de zomer doorbrengen met hun schapen. Tot hier kan je met de auto komen. In de lente en zomer zijn hier kiosken geopend.

Gorges-de-la-Restonica-2

Vanaf de Bergeries de Grottelle loopt een steil pad over een rots. De moeilijkste stukken hebben metalen ladders. Bij regen moet je goed uitkijken voor gladheid. Na ongeveer een uur lopen kom je bij het eerste kleine meer van de streek. Het heet Lac de Mélo en ligt op een hoogte van 1711 meter. Vanaf de oever van het meer heb je uitzicht op de omliggende bergen en de valei de la Restonica.

Gorges-de-la-Restonica-3

Verder langs het pad ligt het Lac du Capitellu op 1930 meter hoogte. Dit is een gletsjermeer dat wordt omringd door steile heuvels. Op een hoogte van ongeveer 2000 meter is het landschap open en indrukwekkend mooi. Links ligt de 2622 meter hoge Monte Rotondo en rechts de berg Capo Chiostro met een hoogte van 2295 meter.

Gorges-de-la-Restonica-6

De 2 kanten van het dal hebben veel paden naar meren en schaapskooien. In de zomer kan je overnachten op verschillende accommodaties in de buurt aan de D623.

Gorges-de-la-Restonica-4

Gorges-de-la-Restonica-5

Gorges-de-la-Restonica-7

Gorges-de-la-Restonica-8

Gorges-de-la-Restonica-9