Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Ghisonaccia

Strand-bij-GhisonacciaWanneer je op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie is Ghisonaccia een ideale bestemming. Dit dorpje ligt op een vlakte aan de oostkust van Corsica. Behalve de brede zandstranden zijn het vooral de rust en kalmte van het gemoedelijke platteland die het zo aantrekkelijk maken. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Ghisonaccia via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN GHISONACCIA
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Ghisonaccia ligt tussen de grotere plaatsen Bastia en Porto-Vecchio in, welke beide prima met het vliegtuig te bereiken zijn. Ook als je de veerboot naar Corsica neemt heb je de keuze uit deze twee plaatsen. Reis je niet met je eigen auto, dan is een auto huren aan te raden. Houd vanaf zowel Bastia als Porto-Vecchio rekening met een reistijd van minstens 1.5 uur.

Geschiedenis

Ghisonaccia kent als dorp geen lange geschiedenis. De kustvlakte werd in voorgaande eeuwen namelijk voortdurend door piraten belaagd. Afgezien van enkele schaapherders woonde het grootste deel van de bevolking daarom in Ghisoni, 25 kilometer verderop de bergen in. Het is pas sinds de opkomst van het toerisme in de jaren 1980 dat er echt gesproken kan worden van een dorp aan de kust.

Ghisonaccia bezienswaardigheden

Hoewel je in Ghisonaccia geen historische architectuur hoeft te verwachten, is er toch genoeg te zien en te doen. Hieronder een opsomming van de toeristische attracties:

  • De zandstranden, waar zich ook de campings en vakantiehuizen bevinden
  • De Lagune van Urbino, een waterrijk en moerasachtig natuurgebied
  • Het dorpje Ghisonaccia zelf met supermarkten en andere winkels
  • Het omringende platteland, dat een lappendeken van akkers en bossen vormt
  • De Fiumorbo, een klein riviertje dat goed per kano te verkennen is

Praktische informatie

Aantal inwoners: 3.669
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia – Poretta (71 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Porto-Vecchio (56 km)

Het gezellige centrum van Ghisonaccia

Centrum-van-Ghisonaccia

Klimaat

Ghisonaccia kent een mediterraan klimaat. Dit betekent dus droge, warme zomers en een aangenaam voor- en najaar. Door de ligging aan de Tyrreense Zee brengen de wintermaanden meer regen met zich mee, wat samen met de lagere temperaturen dit seizoen niet geschikt voor een strandvakantie maakt.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Ghisonaccia-klimaat-max-temperaturen

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Ben je overtuigd dat Ghisonaccia garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Kijk dan nog eens naar de accommodaties bovenaan deze pagina. Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.