Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De 5 mooiste plaatsen van Corsica

Corsica kent schitterende dorpen en steden. Maar wat zijn nu de mooiste plaatsen op het eiland? Hoewel we het lastig kiezen vinden, doen we in dit artikel toch een poging. Vind je dat er een mooiste plaats van Corsica ontbreekt in onze top 5? Laat dan onderaan een reactie achter!

Piana-Corsica-in-de-bergen

1- Piana

Piana is een klein dorp vlakbij de beroemde Calanques de Piana. Hoewel deze rotsformaties een belangrijke toeristische attractie vormen, is het dorp zelf ook opvallend mooi. Je vindt hier in zachte pastelkleuren geschilderde huisjes, fleurige bloembakken en een fenomenaal uitzicht op de zee en op de bergen.

2- Sartène

Ook Sartène vinden we een van de mooiste plaatsen van Corsica en dan vooral om de goed bewaarde historische architectuur. Deze stamt nog uit de 16e eeuw, toen het stadje door de Genuezen gesticht werd. Verken zeker eens de smalle steegjes of neem plaats op een terras aan de Place de la Liberation.

Sartene

3- Bastia

Bastia, de tweede stad van Corsica, moet het vooral hebben van de elegante haven. Italiaanse invloeden zijn hier duidelijk aanwezig. De oude citadel, de kerk van St.-Jean Baptiste en de Quai des Martyrs de la Libération zijn enkele van de vele sierlijke bezienswaardigheden.

Bastia

4- Sant’Antonino

Sant’Antonino is de kleinste plaats in onze lijst. Dit gehucht aan de Balagne telt slechts 100 inwoners, maar compenseert dit door de ruwe maar gemoedelijke stenen huisjes die bovenop een bergtop staan. Je kunt je hier moeiteloos eeuwen terug in de tijd wanen.

Sant-Antonino-Corsica

5- Bonifacio

Onze laatste mooiste plaats van Corsica is Bonifacio. Dit stadje in het zuiden van het eiland ligt bovenop loodrechte kliffen. De citadel, de middeleeuwse toegangspoorten en de oude kerken zijn mooie bezienswaardigheden. De Escalier du Roi d’Aragon, een in de rotsen uitgehakte trap naar zee, mag je ook niet missen.

Bonifacio-Zuid-Corsica
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Reny Withaar zei:

  Bonifacio vond ik ook indrukwekkend! Corte vind ik erg mooi, gelegen in het binnenland met de mooie Citadel. Aan de voet van een aantal prachtige bergruggen met mooie wandelingen. We zijn in alle plaatsen geweest die worden genoemd. Corsica is mijn favoriete eiland!

 2. M. Versteeg zei:

  Afgelopen juni zijn wij met de caravan naar Corsica geweest. Prachtig eiland met mooie plaatsen. Eerst naar Bastia met zijn prachtige Cap Corse. Mooie kustlijn en prachtige baaien. Het plaatsje Nonza met het zwarte zand. Daarna richting Calvi. Gezellige plaats met leuke winkelstraat. Als je daar in de buurt bent moet je zeker naar Piana gaan met de mooie Calanches de Piana. Daarna zijn wij richting het zuiden gereist en de prachtige stad Bonifatio bezocht. Deze mag u zeker niet missen als u op dit eiland bent. Ook een rondvaart langs de kust is prachtig. Ook moet u de tijd nemen om de wandeling naar de vuurtoren te maken. Daar krijgt u prachtige uitzichten op Bonifatio. Daarna zijn wij richting de Bavella gegaan. Wat een mooi gebied met als hoogtepunt de wandeling naar de waterval di Gallo. Daarna naar Corte in het binnenland. Zeker de moeite waard. Prachtige natuur. Zeker door het Restonicadal (wij hebben dit met de fiets gedaan). Ook hebben wij daar de wandeling gemaakt naar de bergmeren Melo en Capitello. Ook hebben wij vanuit Ponte-Leccia door de gorges de Lasco naar Haut-Asco gefietst. Prachtige reis gehad. Tot volgend jaar!!!
  P.s. Fietsen op dit eiland alleen voor getrainde fietsers!

  • h,p. Strik zei:

   Hallo M. Versteeg. Wij gaan dit jaar met de caravan naar Corsica via Marseille. Heb je nog tips mbt campings? Wij houden van simpele campings zonder entertainment,zwembad en dat soort zaken?

 3. Adelbert Dobbe zei:

  Sartène kan ik absoluut waarderen! In oktober 2010 logeerde ik in hotel Le Bellevue in Propriano. Jammer genoeg begon de verkrijgbaar van benzine problematisch te worden. Dus: fiets gehuurd bij de lokale fietshandelaar en per Motobécane naar Sartène gefietst, een afstand van een kilometer of dertien, op de heenweg bijna alleen maar klimmen. Dat was een redelijke opgave, maar zéér de moeite waard. Eenmaal boven kreeg ik de complimenten van een mevrouw dat ik helemaal op de fiets naar boven was gekomen, geweldig! En als je eenmaal in Sartène bent dan weet je dat het niet voor niets is geweest. Zeker niet als je weet dat je op de terugweg alleen maar naar beneden hoeft….
  Héérlijk eiland, dat Corsica!

 4. Agina Koopman zei:

  Van 1 t/m 15 juli jl. met vakantie op Corsica geweest; geweldig wat een schitterend eiland. Heel veel mooie plaatsen bezocht en routes gereden met de auto in het Zuiden en in het Westen incl. Calvi. Er is nog heel veel overgebleven om te ontdekken. Absoluut een aanrader en zeker mijn favoriete eiland. Corsica is een eiland om te beleven!

Laat uw reactie achter

*