Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Cours Napoléon, de belangrijkste straat van Ajaccio

Napoleon heeft zijn sporen in de geschiedenis van Corsica achtergelaten. Naast z’n huis zijn er genoeg andere bezienswaardigheden waar je een indruk kan krijgen van de keizer. Cours Napoléon is de belangrijkste straat van Ajaccio en doorkruist de stad van noordoost naar zuidwest. Vanaf hier lopen smallere straten naar zee of naar de heuvels. In dit artikel vertellen we je alles over deze bijzondere straat. 

Cours-Napoleon-straat-Ajaccio

In de Cours Napoléon zijn bioscopen, winkels, banken en cafés.  Hier vind je bijvoorbeeld het beroemde Café Napoléon, dat in 1821 is gebouwd door de architect Carrayol. In de richting van het spoorwegstation worden de straten breder, waardoor de Place Abbatucci ontstaat. Dit vormde ooit de grens tussen de oude stad en het platteland.

Halverwege Cours Napoléon staat de Chapelle de St.-Roch. Dit gebouw is in het einde van de 19e eeuw gebouwd en aan de zuidkant van de straat ligt het Palais Lantivy. De straat eindigt op de Place de Gaulle, een groot plein met een standbeeld van Napoleon te paard in de kleding van een Romeinse keizer, omringd door zijn 4 broers.

Wanneer je Ajaccio bezoekt raden wij je zeker aan deze straat te bezoeken.

Cours-Napoleon-standbeeld-Napoleon-Ajaccio

Cours-Napoleon-straat-Ajaccio-2

Credits foto: Filoer, Location corse en Chauvier Gérard
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Wim Willems zei:

  Dag Marvin,
  Wij gaan in September een rondje Corsica doen.
  Eerst Ajaccio, dan Bonifaccio en via Corte naar Calvi en dan weer naar Ajaccio.
  We hebben veel gehad aan je informatie over Corsica en zullen hier heel zeker veel gebruik van maken.
  Bedankt en succes verder met je website over Corsica.
  Ik weet zeker dat je hier veel mensen een plezier mee doet.
  Groeten van Petra en Wim.

Laat uw reactie achter

*