Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Citadel van Bastia

Citadel-van-Bastia

Dit indrukwekkende complex is gebouwd door de Genuezen in de 15e en 16e eeuw en ligt in de Bastia (Noord-Corsica). Het is nog omgeven door de oorspronkelijke wallen en ligt in de wijk Terra Nova. In tegenstelling tot het oude havengebied is de citadel van Bastia tot in detail gepland.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Alle huizen zijn van gelijke hoogte en je vindt er brede pleinen. Je zal zeker genieten van het uitzicht op het glacis. Hier heb je een mooie kijk op Terra Vecchia (oude stadsdeel) en de oude haven.

Na tientallen jaren van verwaarlozing werd in de jaren ’80 een restauratieproject gestart. De eerste huizen die hun oorspronkelijke pastelkleur terugkregen waren die in de Rue St.-Michel. Juist de pastelkleuren zijn zo kenmerkend voor de Ligurische traditie. De verdedigingsmuren van de citadel zijn gebouwd tussen 1480 en 1521 door de Genuese gouverneur Tomasino da Campofregoso. Een bezoek aan Place Guasco is zeker aan te raden. Dit is het plein tussen de oude huizen in de beschutting van bomen.

Sainte-Marie kathedraal

De kathedraal van Bastia, de Sainte Marie, heeft een bijzondere gele façade die is gebouwd tussen 1604 en 1619. De klokkentoren is 71 meter hoog. De kathedraal is ingewijd in 1570 toen Bastia een bisdom werd, voorheen stond hier de Santa Maria della Consolazione. De Ste.-Marie kathedraal is in 1936 en 1998 gerestaureerd waardoor je haar nu in oorspronkelijke staat kan bekijken.

Sainte-Marie-kathedraal-in-Bastia

Oratoire Sainte-Croix

Dit bouwwerk (de oudste van de stad) van de rococo-architectuur bezit de Christ des Miracles en stamt uit de 15e eeuw. Het is de beschermer van vissers, die om de 3 jaar op 3 mei wordt meegedragen in de processie. Deze engels is in dit gebouw te bekijken. De Oratoire Ste.-Croix is in de afgelopen jaren verschillende keren gerestaureerd. Bij binnenkomst zie je het versierde interieur met gouden plakwerk in rococostijl.

Oratoire-Sainte-Croix

Paleis van de Gouverneurs

In het Paleis van de Gouverneurs, opgericht in 1380, woonde van de 15e tot de 18e eeuw de Genuese gouverneurs. In de 16de eeuw werd het kasteel uitgebreid en omgebouwd tot een paleis. Tegenwoordig vind je hier het Museum van Bastia over de geschiedenis en kunst van Bastia.

Louis XVI-poort

De monumentale ingang van de citadel is eind 18e eeuw gebouwd. Het is direct verbonden met de Rue de Colle en de Place du Donjon.

Bekijk hieronder de kaart van Bastia met daarop de citadel.