Centuri

Centuri-de-haven-CorsicaCenturi is misschien wel de ideale plaats om helemaal bij te komen van het drukke leven thuis. Als kleine gemeente vormt Centuri de perfecte vakantiebestemming voor mensen die in alle vrijheid en rust van de natuur willen genieten. De plaats telt slechts een ruime 200 gastvrije inwoners die je graag verwelkomen in het dorp, die slechts een oppervlakte van 8,4 vierkante kilometer in beslag neemt. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Centuri via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN CENTURI
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Activiteiten Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Het is ongeveer twee uur vliegen naar Bastia en vanaf daar moet je nog één uur met de auto naar Centuri. Het is ook mogelijk met eigen vervoer te reizen. Daarvoor adviseren wij je om de veerboot naar Bastia te nemen. Je moet rekening houden met een overtocht van 7 tot 9 uur, afhankelijk van de opstapplaats. Voor meer informatie over het reizen naar Corsica kun je natuurlijk even verder kijken op de pagina’s ‘Vliegen naar Corsica’ of ‘Veerboot Corsica’.

Geschiedenis

Centuri maakt deel uit van het departement Haute-Corse, gelegen op het eiland, en in de regio, Corsica. Het departement bestaat nog niet erg lang. Haute-Corse ontstond na een deling van het departement Corsica. Deze deling vond plaats in 1976, naar aanleiding van een wetsuitvoering in 1975.

Het oude departement, bekend onder de naam Golo, bestond ook niet erg lang. Dit duurde slechts een kleine twintig jaar, namelijk van 1793 tot 1811. Tegenwoordig wordt het departement voor het grootste deel omarmd door de Middellandse Zee. Voor een kleiner deel grenst het departement aan Corse-du-Sud.

Gezellige winkelstraat vlakbij het water

Centuri-winkelstraat-Corsica

Bezienswaardigheden

Qua bezienswaardigheden blijft Centuri zeker niet buiten schot. Ook in deze pittoreske plaats zijn enkele prachtige bezienswaardigheden te vinden, en dat terwijl de gemeente zelf eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich is.

Hieronder vind je een overzicht van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de omgeving:

  • Torra d’Agnellu; een oude toren op de punt van een rots.
  • Sentiers des Douaniers, een topper op het gebied van sightseeing.
  • Tollare, een zeer populaire wandel- en fietsroute in diverse afstanden.
  • Korsika Tour1, de meest geliefde auto / motorroute van het hele eiland.
  • Ééglise Saint-Sylvestre, een bezienswaardige kerk.
  • La chapelle de la Sainte-Trinité à Orche, een kapel uit de zestiende eeuw.
  • Vestiges de la chapelle Santa Marìa Maddalena sur l’île de Capense, ruïne van de kapel.
  • Chapelle Saint-Antoine à la marine de Centuri, een kapel bij een verruïneerde toren.
  • Chapelle Sainte-Claire, een verwoeste kapel op 459 meter hoogte.

Torra d’Agnellu

Torra-dAgnellu-Centuri-Corsica

Activiteiten

Stranden zijn er in overvloed, en dat betekent dat er veel mogelijkheden tot activiteit zijn langs de kust. Ga een middagje duiken, stap eens op een surfplank, ontdek de wereld onder water tijdens het snorkelen of laat de wind door je haren wapperen tijdens het zeilen.

Natuurlijk zijn de stranden ook ideaal om lekker te zonnen, een balletje te trappen of ontspannen een boek te lezen. De stranden zijn veilig voor kinderen en zij hebben natuurlijk alle gelegenheid om zandkastelen te bouwen!

Ondernemende types kunnen wat verder het eiland op trekken, waar je prachtige natuurgebieden vindt die het ontdekken meer dan waard zijn. Ga een eind wandelen of fietsen, kies voor een indrukwekkende survivaltocht of reis wat verder naar een andere plaats om daar te genieten van bezienswaardigheden en activiteiten.

Praktische informatie
Aantal inwoners: 235
Vliegveld: Aéroport de Bastia – Poretta (70 km afstand)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde haven is Bastia

Klimaat

Als je wilt genieten van een echte zonvakantie, dan zijn de zomermaanden ideaal. Het hele eiland kent een mediterraan klimaat, waar je te maken hebt met koude en natte winters en hete en droge zomers. In de zomermaanden kun je genieten van een temperatuur die gemiddeld even onder de 30 graden ligt.

Vind je een regendruppel en een wat koelere temperatuur helemaal niet vervelend? Dan kun je bijvoorbeeld ook in maart, april, oktober en november uitstekend naar Centuri reizen. De temperaturen liggen dan wat lager en je kunt wel hier en daar een regenbui verwachten, maar over het algemeen is dit ook een uitstekend klimaat om er lekker op uit te trekken.

Hieronder zie je de weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Centuri-Klimaat-maximum-temperaturen

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


De kleinschaligheid zou je gemakkelijk kunnen misleiden, maar deze plaats in Corsica heeft de toerist geweldig veel te bieden. Er zijn meer dan voldoende bezienswaardigheden te bezoeken, terwijl je kunt genieten van een heerlijk klimaat en de indrukwekkende omgeving om je heen.

Deze plaats is het bezoeken meer dan waard en biedt je een garantie op een geweldige en onvergetelijke vakantie! Wil je meer weten over een vakantie naar Corsica? Lees dan gerust verder op onze website over de eindeloze mogelijkheden die dit prachtige eiland te bieden heeft!