Canari

Canari-vanuit-de-bergenHistorie, een ruige kustlijn en verlaten gehuchten kenmerken Canari, een Corsicaans dorp gebouwd op honderden meters hoge rotsen met een schitterend uitzicht over zee. Het zijn de knusse, dicht op elkaar staande huisjes en de grillige bergpieken die het een bezoek meer dan waard maken. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Canari via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN CANARI
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Canari is te vinden aan de westkust van het schiereiland Cap Corse. De meest eenvoudige manier om het te bereiken is door vanuit Bastia, hier komt de veerboot aan, eerst de D81 over de bergen heen te volgen en daarna de D80 langs de kust naar het noorden te nemen. De weg gaat door rotsachtig terrein, waardoor de reistijd bijna een uur zal bedragen.

Geschiedenis

Canari werd meer dan duizend jaar geleden al bewoond door vanuit Genua overgevaren families. Eeuwenlange vetes tussen deze families bepaalden vervolgens het grootste deel van de geschiedenis van het dorp, dat in de zeventiende eeuw maar liefst 2.500 inwoners kende. Eind negentiende eeuw vertrok een groot deel van de bevolking. Tegenwoordig vormt Canari een interessante toeristische bestemming, onder andere door de ruïnes van niet meer bewoonde gehuchten.

Canari bezienswaardigheden

Canari kent tal van historische bezienswaardigheden die verspreid staan over het handjevol bevolkingskernen die samen het dorp vormen. We hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet:

  • Pieve, het centrale deel met een prachtige witte toren
  • De kerk van St. Franciscus uit de dertiende eeuw
  • Chine, een dorpje met knusse huisjes die rond een kleine kapel staan
  • Overblijfselen van een oud kasteeltje in Piazza
  • Leuke wandelroutes langs de gehuchten en de omliggende bergtoppen
  • De ruïnes van het verlaten dorp Imizi, met een toren uit de negende eeuw

Praktische informatie

Aantal inwoners: 321
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (59 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (45 km)

De kerktoren van Canari in de avond

Kerktoren-van-Canari-in-de-avond

Klimaat

Het klimaat van Canari is typisch mediterraans. Vooral in de zomer is het weer overwegend zonnig en warm, terwijl de lente en herfst zich ook prima lenen om de historische dorpjes te verkennen. De winters zijn daarentegen een stuk kouder en natter en kunnen beter vermeden worden.

Plattegrond

Op de kaart hieronder hebben we de bovenstaande bezienswaardigheden voor je gemarkeerd. Zoom uit om een indruk te krijgen van de ligging van Canari op Corsica.Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.