Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bozio

Omessa

De heuvelachtige regio’s Bozio en Castagniccia hebben veel verrassingen voor kunstliefhebbers. De regio’s zijn ten oosten en noord-oosten van Corte. De kunst in deze streken bestaat uit kapellen in kleine dorpjes of het platteland. Het toeristenbureau van Bozio organiseert tochten langs de kapellen met schilderingen in het gebied.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Soms moet je wat geduld nodig hebben om de kapellen te vinden. Bij aankomst moet je vaak op zoek naar de persoon met de sleutel, want de bezienswaardigheden zijn niet altijd geopend. De meeste gebouwen zijn tussen 2005 en 2010 gerestaureerd.

De regio’s ten oosten van Corte zijn zeker een bezoek waard vanwege hun natuurlijke landschap met heuvels en bijzondere dalen. Het grote aantal scherpe bochten in de wegen zorgen ervoor dat je niet hard kan rijden en daarom moet je iets langer voor dit gebied uittrekken. Je wordt wel beloond met prachtige uitzichten.

1 Chapelle St.-Michel de Castirla (startpunt)

Deze kapel heeft een pre-romaanse architectuur, mix van Romeinse en Byzantijnse stijlvormen. Het staat in het midden van het kerkhof van Castirla. Dit dorp ligt in de buurt van Corte. De kapel heeft prachtige symbolen die goed bewaard zijn gebleven en de geschiedenis goed weergeven. Ook heeft de kapel een muurschildering van de Heerlijkheid van Christus.

2 Omessa

Omessa is een gehucht in de bergen en kijkt uit over de Vallée du Golo. De Chapelle de l’Annonciade uit 1596 heeft een Donatello-achtig marmeren beeld van de Maagd Maria. De barokke klokkentoren van de kerk van St.-André komt hoog boven het dorp uit.

Chapelle-Saint-Michel-de-Castirla

3 Chapelle St.-Nicolas

Iets voorbij Sermano, vlakbij de D41 weg, staat de donkere kapel van St.-Nicolas. Deze kerk uit de 13e eeuw heeft enkele van de bewaard gebleven muurschilderingen van heel Bozio.

4 Chapelle Ste.-Marie

Vlakbij Favalello staat de kleine kapel Ste.-Marie. De kapel staat aan een bocht in de weg en is meestal op woensdag geopend. De bijzondere schilderingen weerspiegelen het geloof van de Corsicaanse kunstenaars van 5 eeuwen geleden.

Chapelle-Ste-Marie-Corsica

Handige informatie
Adres: Station Touristique de l’Intérieur, Citadelle, Corte
Telefoonnummer: 0495 462 670
Adres 2: Toeristenbureau Sant’Andrea di Bozio (open van april tot oktober)
Telefoonnummer 2: 0495 486 873
Lengte van de tocht: 60 km
Duur: 1 dag, inclusief een bezoek aan de kerken