Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

5 redenen voor een zonvakantie naar Corsica

Wie zoekt naar een betaalbare zonvakantie, heeft de keuze uit talloze bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Wat ons betreft is Corsica een van de beste keuzes. Dat kunnen we natuurlijk ook onderbouwen. We geven je hieronder 5 goede redenen voor een zonvakantie naar Corsica!

5-redenen-voor-een-zonvakantie-naar-Corsica

1- Veel zon op Corsica

Wanneer het op zonneschijn aankomt is Corsica een van de zonnigste mediterrane bestemmingen. Zo kent de maand juli gemiddeld maar liefst 364 uren zonneschijn! Dat is vergelijkbaar met het Griekse Kreta (367) en meer dan de Spaanse Costa del Sol (347) en het Turkse Antalya (310).

2- Weergaloze stranden

Bij een zonvakantie horen zonovergoten stranden. Ook hier stelt Corsica niet teleur. Bij de jaarlijkse Travelers’ Choice Award van Tripadvisor wisten 4 Corsicaanse stranden het tot de top 10 van Frankrijk te maken. Het strand van Palombaggia wordt vaak het mooiste strand van het eiland genoemd.

3- Heerlijk eten

De Franse keuken behoeft natuurlijk geen introductie, maar in Corsica wordt deze aangevuld met verfijnde Italiaanse invloeden. Tel daar nog de heerlijke kazen uit het binnenland en de altijd verse vis bij op, en je begrijpt dat het smullen wordt tijdens je vakantie naar Corsica.

4- Veilig en vertrouwd

Opkomende economieën concurreren vaak op prijs, maar stellen op andere punten teleur. Niemand heeft behoefte aan een zonvakantie waar afval langs de weg en voedselvergiftigingen bij de reis inbegrepen zitten. Om over de dreiging van oorlog nog maar niet te spreken. Doe ons dus maar het schone, veilige en vertrouwde Corsica!

5- Meer dan alleen zon

Wat ons tenslotte bevalt aan Corsica is dat een zonvakantie meer dan alleen strand en zon betekent. Zo kun je de bossen en bergen verkennen of ronddwalen door middeleeuwse dorpjes. Deze liggen vaak zelfs op loopafstand vanaf het strand!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*