Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Solenzara

Overzicht-van-SolenzaraBen je op zoek naar zon, zee, strand en vooral geen massatoerisme? Zoek dan niet verder. Het kleine Solenzara aan de oostkust van Corsica heeft namelijk alles in huis voor een ontspannen mediterrane vakantie. Het is ook ideaal geschikt als onderdeel van een rondreis over het eiland. Boek ook je vliegticket of de veerboot naar Solenzara via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN SOLENZARA
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Solenzara ligt op iets minder dan een uur rijden vanaf het zuidelijker gelegen Porto-Vecchio, wat de dichtstbijzijnde stad is voor de veerboot vanaf Italië of het Franse vasteland. Vlieg je naar Corsica, dan ligt hier eveneens de meest voor de hand liggende luchthaven. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid ook op de pagina over Porto-Vecchio.

Geschiedenis

In de Corsicaanse geschiedenis is Solenzara vooral bekend door de rol die het speelde in de Tweede Wereldoorlog. Het was namelijk hier dat Franse geheimagenten vanaf een onderzeeër aan land gingen om tegenstand te bieden tegen de Italiaanse en Duitse bezetters. Sinds het einde van de jaren 1970 is Solenzara uitgegroeid tot een klein maar gezellig toeristisch dorpje.

Solenzara bezienswaardigheden

Ondanks dat het dorpje niet al te groot is, biedt het toeristen toch een aantal aangename toeristische bezienswaardigheden. Ook zijn er genoeg activiteiten in de directe omgeving te doen. Hier een overzicht van onze aanraders:

  • Het charmante zandstrand net iets ten noorden van Solenzara
  • De jachthaven, waar je een bootje kunt huren om de kust te verkennen
  • Het riviertje La Solenzara dat op spectaculaire wijze door de bergen snijdt
  • Het oudere dorpje Sari, te bereiken na leuke wandeling door de bergen

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.334
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport Figari-Sud Corse (62 km)
Veerboot: Nee, via Porto-Vecchio (38 km)

De haven van Solenzara

Haven-van-Solenzara

Klimaat

Solenzara kent warme zomers met overdag temperaturen van rond de dertig graden. Ook valt er in de zomer weinig neerslag. Het voor- en najaar zijn iets koeler, terwijl de winter juist gekenmerkt wordt door regenbuien die uit Italië aangevoerd worden.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Ben je overtuigd dat Solenzara garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Kijk dan nog eens naar de accommodaties bovenaan deze pagina. Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.