Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het reisverslag over Corsica van een familie uit Maarn

Niks is leuker dan reisverslagen van andere Nederlanders. Zo kregen we enige tijd geleden een leuk reisverslag over Corsica van een familie uit Maarn. Op verzoek van familie noemen we niet hun namen, maar we morgen het hele verslag wel met jullie delen. Lees hieronder alles over hun 8-daagse reis, van 23 mei t/m 28 mei 2015, naar Corsica.

Ajaccio-Napoleon

Inleiding

We waren reeds driekwart jaar bezig met de voorbereidingen. We wilden kunnen profiteren van vroegboek korting. Daarbij wilden we een onderkomen in de binnenstad van Ajaccio. De reis ontstond omdat we al een keer in Corsica waren geweest en wel in Calvi. Toen konden we alleen het noordelijke gedeelte bekijken en nu moest het het zuidelijke deel worden.

VakantieXperts had de reis voor ons netjes geregeld, maar konden nog niet alles vastleggen. Een week voor vertrek kregen we de benodigde papieren. We wilden online stoelen reserveren, maar dat kon pas 48 uur van te voren en moesten er dan extra voor betalen. Dat hebben we maar niet gedaan, we nemen liever een biertje ter plekke.

Zaterdag 23 mei 2015

Het was een dag van vroeg opstaan en wel om 6:15. Jenny onze buurvrouw zou ons naar het station brengen en was om 8:10 uur mooi op tijd. Op het station de treinkaartjes gereed gemaakt en dan wachten op de trein. Gelukkig waren er geen storingen zoals de dag ervoor. De trein was mooi op tijd evenals de trein in Zeist die naar Schiphol ging.

Op Schiphol keken we direct of we de koffers kwijt konden en inchecken. Dat nam één uur in beslag. Daarna hadden we 2 uur pauze. We zaten met z’n allen op tijd in het vliegtuig, een Boeing 737-800, maar wegens drukte in de lucht kregen we 20 minuten vertraging.

Eenmaal in Ajaccio aangekomen gingen we direct op zoek naar de autohuur. Daar had ik de pech een nieuweling te treffen die zowat alles moest vragen aan een ander. Onze auto stond op parkeervak 362 en dat was een flink stuk lopen. We hadden een mooie Peugeot type 2008. Eerst kijken hoe hij werkt en of er schade aan was en de verlichting het deed.

Toen reden we naar de “Grandbazar – U” die we thuis al hadden opgezocht. Helaas, hij was gesloten. Dan maar door en vonden toen een Spar die wel open was, dus we konden de inkopen doen.

Ajaccio-haven

Onze GPS ( Garmin) hadden we al ingesteld voor het appartement. Hij stuurde ons geheel door de bergen maar kwamen er uiteindelijk wel. Bij het aanmelden kregen we te horen dat we verkeerd waren maar c.a. 2 km verder moesten. Daar dan aangekomen, ingecheckt en de spullen uit de auto gehaald.

Toen was het tijd om op het terras een wel verdiend wijntje te drinken. We hadden stokbrood en diverse soorten kaas die er dus wel in gingen. Om 22:00 uur gingen we naar binnen en de TV uitgeprobeerd, maar er was niets voor ons. Dus de enerverende dag beëindigd met naar bed te gaan.

Zondag 24 mei 2015 (1ste Pinksterdag)

Nadat we goed hadden geslapen, de inventarislijst hadden gecontroleerd, zijn we lekker gaan ontbijten op het terras buiten. Na het ontbijt gingen we de stad bezichtigen. We moesten wel bekijken dat we niet door de bergen werden gestuurd door het GPS-systeem. Dat ging allemaal goed en zouden eerst naar een supermarkt gaan die op eerste Pinksterdag open was.

We kwamen terecht in een gigantisch warenhuis Carrefour en we moesten snel inkopen doen want om 12:30 uur zou de winkel dicht gaan. Het was ons binnen die tijd gelukt en toen weer naar de auto. Daar wat gedronken en toen naar de binnenstad om de auto te parkeren. Dat lukte ook weer bij de haven.

Vanaf daar liepen we de oude stad in. Daar zagen we de sightseeing bus staan. We konden snel mee maar dan was het allemaal in het Frans. We besloten om 15:00 mee te gaan want dan was de uitleg in verschillende talen.

Ajaccio-stad

We hadden nu nog ruim 2 uur de tijd en hebben de markt bezocht. Deze werd jammer genoeg al afgebroken. In een mooie winkelstraat hebben wat rondgelopen en gegeten. Daarna moesten we weer snel naar de bus.

De tocht was erg mooi en we hebben veel over Ajaccio gehoord. We kwamen ook langs een gebied met c.a. 45.000 familiegraven. Die hopen we de komende week nog te kunnen bezoeken. Bij de punt van Parata ging de bus weer terug. Dan maar weer naar het appartement.

Toen we terug kwamen bij het appartement hebben we met een wijntje en snacks en genoten van het weer op het terras. Rieki is een poging gaan maken om te zwemmen in het bad dat verlokkend onder ons lag. Wies was ondertussen begonnen aan het terras diner.

Na een heerlijke maaltijd lekker buiten, hebben we nog de 20 ansichtkaarten geschreven en beplakt. Daarna liep een mooie leerzame dag ten einde.

Maandag 25 mei 2015 (2de Pinksterdag)

De dag dat we naar Corte wilden gaan. Corte heeft een groot verleden en was de hoofdstad van Corsica. De route er heen was erg mooi. Het was een afstand ca. 75 km. Corte is een erg leuk dorpje maar wel wat verpauperde huizen. Er zijn maar een paar winkelstraten waarvan de meeste op 2e Pinksterdag waren gesloten. We hebben er erg lekker gegeten en daarna nog wat straatjes bekeken.

Corte

Vervolgens hebben we dezelfde route terug en zagen we de bomen nu aan de andere kant. Bij terugkomst werden we weer door de bergen naar het appartement gestuurd. Eerst de schoenen maar gelijmd want die hebben 24 uur nodig om uit te harden, heerlijk eten koken door Wies en het administratieve werk door Tini verricht.

Verder is het nu erg helder en kunnen we de overkant van de zee zien. Ook hebben we mails teruggekregen en weten nu dat het systeem werkt. Het was een rustige avond en Rieki had nog even een duik in het zwembad genomen. We bekeken alle zenders op de TV, maar helaas er zat niks voor ons bij. Tijd om te gaan slapen.

Dinsdag 26 mei 2015 (oliebollendag)

De dag maar rustig begonnen want we hadden niet zoveel op het programma. Na het ontbijt en de koffie naar de punt Parata. Het was een schitterend punt om te zien. De golven spatte zo nu en dan geweldig hoog tegen de rotsen. Vanwege het mooie uitzicht hebben we bij het restaurant wat gedronken.

Rieki had last van haar ogen door de zon. In de nabij gelegen winkels waren er erg veel zonnebrillen te koop en dat is daar kennelijk wel nodig. Dan terug richting Ajaccio en bij een begraafplaats voor familiegraven even gestopt. Er schijnen z’n 45.000 mensen begraven te liggen. Het lijkt wel een klein dorp zoals het is aangelegd.

Punt-de-la-Parata

We hebben daar wat rond gewandeld en gekeken naar familienamen en de leeftijden alsmede de geboorte datums. Toen op zoek naar een restaurant want we dachten in zo’n bejaardencentrum moet dat er wel zijn, maar helaas. Dan naar onze inmiddels vertrouwde parkeerplaats om daarna bij de haven wat te gaan eten.

Ondertussen begon het aardig donker te worden en zat er onweer in de lucht. We hadden een mooi plekje met zicht op de vele plezierbootjes. Vervolgens moesten we nog het station zien te vinden hetgeen slechts een 1 km moest zijn. We vonden het en kwamen er achter daar diverse keren in de buurt te zijn geweest .

Het is een oud onopvallend gebouw. Daar hebben we het een en ander nagevraagd, omdat we de volgende dag met de trein naar Calvi wilden. Carrefour opzoeken om nog wat inkopen te doen. Ondertussen was het gaan regenen en dus maar snel naar de auto. Dan maar in de regen naar ons appartement.

In het appartement sneden we een lekker stuk stokbrood aan, speciale kaas erbij en wijn op tafel als voorafje. Dan smullen van het lekkere eten wat Wies had bereid. Ondertussen was de zon weer gaan schijnen en werd het zwembad bevolkt. ‘s Avonds nog wat lekker buiten zitten kletsen over hetgeen we gezien hebben en een paar mails uit Nederland beantwoord.

Woensdag 27 mei 2015 (feestdag)

Het wordt de dag om naar Calvi te gaan. Het is de plaats in het noorden. We hadden besloten om met de trein te gaan. Die wordt hier ook wel de rammelbak genoemd. Dit vanwege het smalspoor met bijna niets dan bochten. De rit vergt 4 uur en drie kwartier. Het was een schitterende rit met andere vergezichten.

Calvi-strand-en-stad

In Calvi aangekomen zagen we dat er veel was veranderd. We hadden het idee dat langs de kade een hele rij huizen was gesloopt en nu vervangen door terrasjes. Ook het station was geheel anders geworden en mogelijk verplaatst. Wel vonden we er de Bakker en de Spar terug.

Het parkeerterrein wat vroeger een zandvlakte was, is gemoderniseerd en voorzien van een standbeeld. Het verkeer was erg druk, dat hadden we de vorige keer nog niet. Al met al was de beschikbare tijd van 3 uur snel om. Om vijf voor vier vertrok de trein terug en werd het weer bijna 5 uur zitten. Onderweg hadden we wel een overstap in Ponte Leccia.

Ponte-Leccia

Toen we om 20:39 weer in Ajaccio waren, gingen we direct naar huis. Tijd voor een glas wijn en een zak chips. Al met al ging deze feestdag ook weer mooi en gezellig ten einde.

Donderdag 28 mei 2015

Tijdens het ontbijt maar eens uitzoeken hoe we naar Bonifacio zouden gaan. Dat zou een rit worden van 2,5 uur. We kozen voor de hoofdroute om zo meer tijd in Bonifacio te hebben. De rit was prachtig wel veel, heel veel, bochten. Vandaar de lange tijd over c.a. 125 km. Onderweg waren zijn we nog gestopt bij een paar uitzichtpunten.

In Bonifacio aangekomen was het er geweldig druk. We moesten de auto parkeren op een extra terrein aan het einde bij een kerkhof. Dan maar een stukje teruglopen en eerst wat gegeten. Toen we in de stad kwamen vielen onze ogen open van verbazing. Het was er gezellig druk, in de vaak zeer smalle straatjes, en de hoogbouw. Tegen 3 uur zijn we terug naar de auto gegaan en rustig naar ons appartement gereden.

Bonifacio-kliffen

Aangekomen in Ajaccio eerst nog de laatste boodschappen gedaan bij Carrefour. De avond hebben we op de gebruikelijke manier doorgebracht.

Vrijdag 29 mei 2015

Vandaag een rustige dag omdat we voor vandaag niets hadden gepland. Na het ontbijt zijn we naar het zwembad gegaan, want daar hadden we nog geen tijd voor gevonden. We waren de eersten en konden dus de stoelen zelf uitkiezen. Om 10 uur hadden we zin in een drankje, maar helaas de bar ging pas om 12 uur open. Toen bestelden we Piña Colada, maar dat kon niet want er mag geen glaswerk binnen de badomgeving.

Dus we hebben onze spullen gepakt en zijn gaan genieten van de Piña Colada op het terras. Na het drankje hebben we even wat gegeten op het balkon van de kamer. Op een strand waren we ook nog niet geweest, dus hebben we er één opgezocht. Helaas was daar geen restaurant bij en dus maar weer naar boven klauteren en wat verder lopen.

Op de terugweg zagen dat het hotel Stella Di Mare ook een bar had dus daar maar heen. Gelukkig hadden ze daar Sangria wat we de gehele vakantie niet hadden kunnen krijgen.

Nadat we de drank op hadden zijn we weer naar het appartement om daar de inmiddels vertrouwde halve liter Pietra (Corsicaans bier) te nuttigen. Helaas ze hadden geen grote dus werden het twee kleine. Vervolgens zijn we naar de kamer gegaan om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Pietra-Corsicaans-bier

Zaterdag 30 mei 2015 (terugreis)

We waren allen vrij vroeg wakker en stonden maar op, want we moesten om 10 uur vertrekken. Eerst de laatste etensresten opgemaakt en na de koffie inpakken en opruimen. Om 9 uur waren we klaar om uit te checken in het hotel. Ze gingen eerst de kamer nog bekijken, maar die was prima in orde.

Buiten op de parkeerplaats hebben we de auto even gewassen en de voorruit vet vrij gemaakt. Op weg naar het vliegveld eerst de tank nog gevuld bij Esso. Bij het vliegveld was het wat zoeken om de inleverplaats van AVIS te kunnen vinden. Daar de sleutel ingeleverd en alles was in orde. De papieren konden we op het kantoor kwijt.

Op het vliegveld vroegen we of het mogelijk was om nu al in te checken. Helaas dat kon pas in de middag. Dus werd het lang zitten in het restaurant met zicht op landende en vertrekkende vliegtuigen. Ons vliegtuig kwam mooi op tijd binnen en vertrokken zelfs een kwartier eerder. Het was een mooie vlucht via Olbia in Sardinië om daar ook mensen op te halen. We konden tijdens het bijtanken in het vliegtuig blijven.

Ajaccio-airport

Op Schiphol kwamen we om 19:15 uur aan, maar met het lange taxiën en de koffers ophalen verspeelden we weer een half uur. Nu eerst eten en dan naar de trein, maar die reed niet vanwege werkzaamheden en hierdoor moesten we met de lijnbus 300 naar Bijlmer Arena.

Daar kon niemand ons precies vertellen waar we naar Utrecht konden. Eenmaal gevonden kwam er een extra trein die in Driebergen-Zeist stopte. In Driebergen – Zeist Jenny gebeld dat we om 23:00 uur in Maarn zouden aankomen. Die stond bij de lift ons al op te wachten en brachten ons naar huis.

Gelukkig weer in huis de verwarming aan en een lekker Pilsje en dan na de innerverende dag snel naar bed.

Conclusie

Het was en mooie vakantieperiode en we hebben veel kunnen bekijken en genoten van het eiland. Het appartement was goed, op de wat bekrompen ruimte in het keukentje en toilet na. De reis is mede tot stand gekomen met de medewerking van VakantieXperts en de informatie van Corsicavakantieinfo.

Na het afronden en opfleuren van dit verhaal zit het er weer op en kunnen we nu uitkijken naar september de volgende trip die naar Zuid-Duitsland gaat.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*