Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Genieten van een zonvakantie naar Corsica

Ben je op zoek naar een heerlijk ontspannen zonvakantie in het Middellandse Zeegebied? Dan moet je zeker naar Corsica kijken! Het Franse eiland is niet alleen een van de zonnigste locaties van Europa, maar combineert ook een prachtige natuurlijke omgeving met eeuwenoude cultuur en historie.

Genieten-van-een-zonvakantie-naar-Corsica

Corsica vergeleken met andere bestemmingen

Corsica is vooral in de zomer een zonnig eiland. Zo kent de hoofdstad Ajaccio in de maand juli maar liefst 364 uren zonneschijn. Dat is meer dan veel andere populaire bestemmingen voor een zonvakantie. Nice kent in dezelfde maand bijvoorbeeld 348 uren zonneschijn, de Costa del Sol 347 en Antalya slechts 310.

Ook in juni, augustus en september is Corsica zeer zonnig. Denk er wel aan dat er tijdens het najaar en in de winter in Corsica juist relatief veel neerslag valt. Dit maakt het eiland iets minder geschikt voor een winterzonvakantie dan bijvoorbeeld het zuiden van Spanje.

Prachtige stranden en veel natuurschoon

Behalve een zonnige zomer biedt vooral de oostkust van Corsica uitgestrekte en fonkelende zandstranden. West– en Noord-Corsica zijn ruiger en rotsachtiger, waardoor je hier juist veel schitterende baaien met kleinere en intiemere stranden vindt.

Wil je graag een lange wandeling door de bergen ondernemen? Dan ben je vanaf de kust zo in het al even zonnige binnenland van Corsica. Hier kun je talloze indrukwekkende bergpieken van boven de 2000 meter verwachten.

De eeuwenoude Corsicaanse cultuur

Een derde goede reden voor een zonvakantie naar Corsica is de eeuwenoude cultuur die vrijwel overal voor het oprapen ligt en de verschillende bezienswaardigheden. Zo is er altijd wel een middeleeuws dorp of een oude Genuese verdedigingstoren in de buurt, terwijl het in de grotere steden de citadellen zijn die de aandacht trekken.

Zoek je een accommodatie? Bekijk dan het actuele aanbod.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*