Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De veerboot van Frankrijk naar Corsica: alle opties op een rij

Vanuit Zuid-Frankrijk is het mogelijk om de veerboot naar Corsica vanuit Marseille, Nice of Toulon te nemen. Via Directferries kan je vooraf eenvoudig een overtocht boeken naar Corsica vanaf één van de Franse steden. Hieronder worden alle havens, vertrektijden en een indicatie van de prijzen apart toegelicht.

De-veerboot-van-Frankrijk-naar-Corsica-alle-opties-op-een-rij

Hieronder in de tabel zie je alle overtochten van Frankrijk naar Corsica.

Ajaccio Bastia L’Île Rousse Porto-Vecchio Propriano Calvi
Marseille 10 uur 10 uur 9,5 uur 14 uur 12 uur
Nice 4-7 uur
Toulon 6 uur 8 uur 6 uur 11 uur

Marseille naar Ajaccio, Bastia, L’Île Rousse, Porto-Vecchio en Propriano

Er gaan verschillende veerdiensten naar Corsica vanuit Marseille. In de meeste gevallen vertrekt de veerboot een aantal keer per dag. Ook zijn er verschillende bestemmingen. Met La Meridionale kun je 3 keer per dag en 9 keer per week een veerboot naar de bestemming Ajaccio nemen. De reistijd is 10 uur.

Een andere mogelijkheid is de veerboot vanuit Marseille naar Bastia. Hiervoor ben je ook 10 uur onderweg. De veerboot wordt georganiseerd door het bedrijf SNCM. Deze vertrekt 11 keer per week. Let op: deze maatschappij is vorig jaar failliet gegaan, maar heeft een doorstart gemaakt.

Is je bestemming L’Île Rousse dan reis je net een half uurtje minder en kun je 5 keer per week vertrekken.
Porto-Vecchio biedt je de langste reis van 14 uur. Deze veerboot naar Corsica vertrekt maar 3 keer per week.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Marseille naar Corsica.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

De-haven-van-Marseille

Nice naar Ajaccio, Bastia, L’Île Rousse en Calvi

Hier kun je kiezen uit de bestemmingen Ajaccio, Calvi, L’Île Rousse en Bastia. De veerboot wordt aangeboden door Corsica ferries en Sardinia ferries.

De veerboot naar Calvi gaat 1 keer per week. Alle andere bestemmingen vertrekken meerdere keren per week. Voor Corsica ferries zijn de reistijden respectievelijk 6 uur, 4 uur, 4 uur en 5 uur. SNCM reist iets langer met reistijden van 7 uur, 6 uur, 5 uur en 7 uur.

Voor 2 personen, inclusief auto en zitplaatsen, betaal je tussen de € 150 en € 200. Wil je een hut met bedden, dan komt daar bijna € 100 extra bij. Elke persoon extra kost tegen de € 100. Die prijs geldt ook voor caravans.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Nice naar Corsica.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

De-haven-van-Nice-in-Frankrijk

Toulon naar Ajaccio, Bastia, L’Île Rousse en Porto-Vecchio

Veerdiensten naar Corsica vanuit Toulon worden aangeboden door zowel Corsica ferries als ook SNCM. Hier kun je vertrekken naar Ajaccio, Bastia, L’Île Rousse en Porto-Vecchio. De reistijden zijn respectievelijk 6 uur, 8 uur, 6 uur en 11 uur.

Prijzen voor een overtocht zijn erg variabel, maar liggen ongeveer rond de € 100 – € 200 euro voor een retour per persoon. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal personen, type vervoersmiddel en datum van de reis.

Veerboten-in-de-haven-van-Toulon

Door de lange vaartijd van Toulon naar Corsica is er voor entertainment gezorgd op de veerboten. De meeste boten zijn erg groot, er kunnen soms wel 2.000 passagiers op, en hebben dus vaak verschillende eetgelegenheden en attracties. Er is vaak ook een winkel aanwezig waar praktische boodschappen gehaald kunnen worden maar ook souvenirs te koop zijn.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze speciale artikel over de veerboot van Toulon naar Corsica.Wil je de exacte prijs van een veerboot ticket berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*