Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Cargèse

Cargese-panorama-fotoCargèse aan de westkust van Corsica heeft alles wat je als toerist maar kunt wensen: een interessant verleden, prachtige zandstranden, mooie dorpjes en een aangenaam achterland met weilanden en bergen. Door een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden is het dan ook een zeer populaire vakantieplaats. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Cargèse via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN CARGÈSE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Cargèse kent een ongebruikelijke geschiedenis. Het was namelijk in 1676 dat er zich hier vrij plotseling 600 Grieken kwamen vestigen. Zij waren op de vlucht voor de Turken die hun thuisland hadden ingenomen. Met toestemming van Genua, de Italiaanse stad die Corsica op dat moment beheerste, vestigden ze zich aan de westkust van het eiland. Dit ging niet zonder slag of stoot. De bevolking van de omringende dorpen wilden de Grieken namelijk maar al te graag weer weg hebben.

Het was uiteindelijk nadat Corsica in Franse handen was gekomen dat de Grieken en Corsicanen met elkaar door één deur konden. Het huidige dorp Cargèse werd speciaal door de nieuwe Franse regering gebouwd om aan beide bevolkingsgroepen onderdak te bieden.

Cargèse bezienswaardigheden

Hoewel de nazaten van de Grieken van Cargèse geen Grieks meer spreken, kun je er toch nog terecht voor enkele bezienswaardigheden die aan dit merkwaardige verleden herinneren. Zo staan er in het dorp twee kleine kerken tegenover elkaar, namelijk een Rooms-Katholieke en een Grieks-Orthodoxe.

Behalve een leuke geschiedenis, heeft Cargèse ook veel te bieden als mediterraan vakantieoord. We hebben hieronder enkele van de attracties op een rijtje gezet:

  • 5 stranden, met het uitgestrekte strand van Frimicaghiola op loopafstand
  • Een kleine jachthaven, waar je eventueel een boot kunt huren
  • Schitterende heuvels met weilanden en hoge bergtoppen in de verte
  • Een rotsachtige kust met uitstekende wandelpaden

Als de rotskust van Cargèse niet indrukwekkend genoeg voor je is, kun je tenslotte ook altijd even een uitstapje maken naar de Calanques de Piana. Deze spectaculaire klippen liggen slechts enkele kilometers naar het noorden en staan geheel terecht vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Cargèse met de bekende kerk, rechts zie je de zee

Cargese-met-kerk-en-zee-uitzicht

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.212
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (52 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (50 km)

Klimaat

Het klimaat van Cargèse is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.