Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bezoek de film tijdens je vakantie

Om je tijdens de vakantie te ontspannen kan het een optie zijn om gezellig naar de film te gaan. Op Corsica zijn verschillende bioscopen en in de zomermaanden is het mogelijk om een openluchtbioscoop te bezoeken. In dit artikel geven we je tips om een film op Corsica te bekijken en onderaan vind je de adressen van de bioscopen.

Corsica-openlucht-bioscoop-film

In de zomer zijn er in veel grote badplaatsen openluchtbioscopen waar elke avond nieuwe films worden afgespeeld. Porto bijvoorbeeld, daar kan je een film in het eucalyptusbos bij de jachthaven bekijken. De letters VO geven aan dat de film in de oorspronkelijke taal draait.

De belangrijkste bioscopen zijn in Bastia, Ajaccio en Porto-Vecchio. De bioscopen in Bastia heten Le Regent en Le Studio. Ook kan je in maart het Bastia Film Festival bezoeken. Hier krijg je internationale films te zien en kan je in de avond heerlijk genieten van een drankje. Qua activiteiten vindt er verder een Brits filmfestival in oktober plaats, wordt in november het festival ‘Atre Mare’ gehouden en in januari is er een Italiaans Filmfestival met speciale vertoningen en lezingen.

In Ajaccio kan je Empire, L’Aiglon, Bonaparte en Laetitia bezoeken. Ook is hier genoeg te doen op filmgebied, zoals het Italiaanse, Spaanse en Aziatische festival.

Adressen bioscopen
Naam, adres en plaats: L’Aiglon, Cours Grandval – Ajaccio
Telefoonnummer: 0495 512 946
Naam, adres en plaats: Bonaparte, 10 Cours Napoleon – Ajaccio
Telefoonnummer: 0495 512 040
Naam, adres en plaats: La Cinémathéque de Corse, Espace Jean-Paul de Rocca Serra – Porto-Vecchio
Telefoonnummer: 0495 703 502
Naam, adres en plaats: Empire, 30 Cours Napoleon – Ajaccio
Telefoonnummer: 0495 212 100
Naam, adres en plaats: Laetitia, 24 Cours Napoleon – Ajaccio
Telefoonnummer: 0495 210 724
Naam, adres en plaats: Le Regent, 5 Rue César Campinchi – Bastia
Telefoonnummer: 0495 310 308
Naam, adres en plaats: Le Studio, 1 Rue Miséricorde – Bastia
Telefoonnummer: 0495 311 294
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*