Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

3 leuke bezienswaardigheden in Calvi

Bij een reis naar Calvi aan de noordwestkust van Corsica denk je ongetwijfeld aan prachtige stranden en een heerlijk zonnig klimaat. Toch is er in het stadje ook meer dan genoeg te zien. Hieronder zetten we onze 3 favoriete bezienswaardigheden voor je op een rij!

3-leuke-bezienswaardigheden-in-Calvi-Citadel-van-Calvi

1. De citadel van Calvi

Een bezienswaardigheid waar je niet omheen kunt is de citadel van Calvi. Deze werd in de 15e eeuw door de Genuezen gebouwd om de stad te beschermen tegen zeerovers. Je kunt als toerist onder meer rondlopen over de bastions voor een goed uitzicht op Calvi, de kustlijn en de achterliggende bergen.Binnenin de citadel vind je veel historische gebouwen, waaronder het voormalige paleis van de Genuese gouverneurs en het oratorium van Saint-Antoine. De kleine en weemoedig ogende kathedraal van Calvi, gewijd aan St.-Jean-Baptiste, staat ook binnen de verdedigingswerken.

2. De roze kerk van Calvi

Hoe mooi de kathedraal en het oratorium in de citadel ook zijn mogen, verscholen tussen de nauwe steegjes van Calvi vind je een nog mooiere kerk. Dit is de Sainte-Marie-Majeure uit 1774. De kerk valt op door de roze en beige kleuren en is gebouwd in een prachtige barokke stijl. Meteen voor de kerk ligt een klein maar schilderachtig plein.

3-leuke-bezienswaardigheden-in-Calvi-De-Roze-Kerk-van-Calvi

3. De Quai Landry

De Quai Landry is de boulevard meteen langs de jachthaven van Calvi en in de zomermaanden heerst er een uiterst gezellige drukte. Je vindt hier in pastelkleuren geschilderde restaurants en hotels, aangename terrassen en palmbomen. Ook voor het bescheiden nachtleven van het stadje moet je hier zijn. Bezoek je Calvi, dan mag je de Quai Landry dus niet overslaan!

3-leuke-bezienswaardigheden-in-Calvi-Quai-Landry
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*